Kadın Kooperatifi Hizmete Açıldı
Samsun İlkadım Afitap Kadın Kooperatifi tarafından kurulan Afitap Kafe ve Restoran düzenlenen bir törenle hizmete girdi. 9 kadının ortaklığıyla hayata geçirilen bu işletme, Samsun'daki kadın girişimciliğini güçlendiren önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Farklı ilçelerdeki kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerin de burada tüketiciyle buluşması hedefleniyor.
Açılışta Vurgu Yapıldı
Açılışta konuşan İlkadım Afitap Kadın Kooperatifi Başkanı Didem Gümüşova, 'Tüm kadınların desteğiyle bu noktaya ulaştık. Kafemizde 9 ortağımız var; diğer ilçelerdeki kadın kooperatifleri de bizim arkamızdaki güç. Hep birlikte üretiyor, kazanç sağlıyoruz' dedi.
Kooperatif Sayısında Artış
Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, 'Kooperatif güç demektir. Kadın kooperatiflerinin sayısı geçen hafta 18, bu hafta 19 oldu. Hedefimiz Samsun'da bu sayıyı 55'e çıkarmak' şeklinde konuştu.
Kadınların Gücü
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 'Bir araya gelerek kooperatifleşmek çok önemli. Kadınlar her alanda başarılı oluyor. Burada üretilen ürünlerin, yerinde üretilip vatandaşla buluşması kıymetlidir' dedi.
Hedef Her İlçede Bir Kooperatif
Samsun İl Ticaret Müdürü Kürşat Turpçu, 'Atandığımda 5 kadın kooperatifi vardı, şimdi 19'uncusunu açtık. Her ilçede bir kadın kooperatifi kurmak en büyük hedefimiz' ifadelerini kullandı.
Destek Taahhüdü
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Eyüp Çakır, 'Kadın kooperatiflerinin yanında olmaya devam ediyoruz. Sosyal açıdan kimin ihtiyacı varsa destek vermeye hazırız' açıklamasında bulundu.
Afitap Kafe ve Restoran, açılışın ardından hizmet vermeye başladı.





