Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Salihli’de Tarım Ekipleri, Hububat Hasadında Dane Kaybını Önlemek İçin Denetimlere Başladı

    Manisa’nın Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, Salihli Ovası’ndaki hububat hasadında dane kaybını azaltmak için sıkı denetimlere başladı. Ekipler, biçerdöverlerin kontrollerinin yanı sıra operatörlere de bilgilendirme yapıyor. Denetimlerin hasat dönemince süreceği belirtildi.

    Manisa'nın Salihli ilçesindeki Tarım ve Orman Müdürlüğü, Salihli Ovası'ndaki hububat

    Salihli Ovası’nda Hasat Denetimleri Başladı

    Manisa’nın Salihli ilçesinde, hububat hasadının başlamasıyla Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Salihli Ovası’nda dane kaybını en aza indirmek için denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.

    Biçerdöver Kontrolleri Sıfır Kayba Hedefli

    Hububat hasadının başladığı Salihli Ovası’nda, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri biçerdöverlerle ilgili kontroller gerçekleştirmeye başladı. Denetim sürecinde, biçerdöverlerin eleklerinde dökülen dane miktarı titizlikle takip ediliyor.

    Ekipler ayrıca, biçerdöver sahiplerine ve operatörlerine çeşitli uyarılarda bulunuyor. Operatör belgeleri, yangın söndürücü ve ilkyardım çantalarının bulundurulmasının önemine değinilirken, hasat sırasında ortaya çıkabilecek dane kaybı ve kırılmalarına karşı dikkatli olunması gerektiği hatırlatılıyor.

    Denetimler Sürecek

    Ayrıca, denetimlerin hasat sezonu boyunca aralıksız devam edeceği bildirildi. Uzmanlar, dane kayıplarının yalnızca çiftçilere değil, genel olarak ülke ekonomisine de ciddi zararlar verdiğine dikkat çekiyor.