Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Salih Aydın, Özel Giresun Ada Hastanesi’nde Kalp Krizi Teşhisine Rağmen ‘Kasığ Ağrısı’ Teşhisiyle Taburcu Edildi, Suç Duyurusunda Bulundu

Giresun’da yaşayan Salih Aydın, kalp krizi belirtileriyle hastaneye kaldırıldı ancak yanlış teşhisle taburcu edildi. Dakikalar sonra kalbi durdu. Yoğun bakımda para pazarlığı yapıldığı iddia eden Aydın, tedavi kayıtlarının silindiğini belirterek Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Aydın, sağlık sistemindeki ihmal ve dolandırıcılığa dikkat çekti.

Giresun'da yaşayan Salih Aydın, kalp krizi belirtileriyle hastaneye kaldırıldı ancak

Giresun’da Kalp Krizi Teşhisi Yanlış Yapıldı

Giresun’da ikamet eden 55 yaşındaki Salih Aydın, göğüs ağrısı ve soldaki kolunda uyuşma problemiyle beraber Özel Giresun Ada Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde kalp krizi belirtilerine rastlanmasına rağmen, “kas ağrısı ve panik atak” tanısıyla taburcu edildi. Fakat, hastaneden taburcu edildikten birkaç dakika içinde Aydın’ın kalbi durdu ve solunumu kesildi. Acil duruma müdahale eden sağlık ekipleri, elektroşok ve kalp masajı uygulayarak Aydın’ı hayata döndürdü. Kırmızı kod ile yoğun bakım ünitesine alınan hasta burada stent takılarak tedavi edildi. Yaşadığı trajik olayın ardından Aydın, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na “öldürmeye teşebbüs” dahil çeşitli suçlamalarla suç duyurusunda bulundu.

Yoğun Bakımdaki Para Pazarlığı İddiası

Salih Aydın, yoğun bakım sürecinde kendisiyle alakalı olarak para pazarlığı yapılmaya çalışıldığını belirtti. Aydın, “4 Temmuz’da ikinci stentin takılmasından sonra ameliyattan çıktıktan hemen sonra yanımda bulunan kardiyoloji uzmanı, ‘Oğullarınla para konusunda bir problem var gibi, ne kadar ödeyebilirsin?’ diyerek yoğun bakımda para pazarlığı yaptı” şeklinde iddiada bulundu. Ayrıca, kendisi ve yakınlarına SGK’nın stent masraflarını karşılamadığına dair baskı yapılması hakkında da bilgi verdi. Aydın, “Önce imzayı alıyorlar, sonrasında fatura çıkartılıyor” diyerek özel stent pazarlaması yapıldığını vurguladı.

E-Nabız Kayıtlarının Aslısı Nereye Gitti?

Aydın, tedavi süreciyle ilgili kayıtların silindiğini öne sürdü: “4 Temmuz’daki ameliyat ve tedavi bilgilerimiz Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız sisteminde görünmesine rağmen daha sonrasında silindiğini fark ettik. Bu durum, önemli suç delillerinin yok edilmesi olarak değerlendirilmelidir.”

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na Yapılan Suç Duyurusu

Salih Aydın, kasten yaralama, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, suç delillerini gizleme ve adam öldürmeye teşebbüs gibi ciddi suçlamalarla birlikte Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. “Bu durum sadece bizim başımıza gelen bir felaket değil, hastaneye güvenerek tedavi olmaya giden herkes için önemli bir uyarıdır” sözleriyle, hukuki süreci sonuna kadar takip edeceklerini dile getirdi. Ayrıca, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’na, bu tür hastaneleri daha dikkatli denetlemeleri ve ihmallere göz yummamaları çağrısında bulundu. “Gözlemlerimize göre, bu hastanede meydana gelen benzer ihmaller ve mağduriyetler oldukça fazladır” ifadelerini kullandı. Aydın, bu tür olayların yalnızca kararlı ve sürekli denetimlerle önlenebileceğini belirtti.