Atriyal Septal Defekt Ameliyatı Manisa Şehir Hastanesi’nde Başarıyla Gerçekleşti
Manisa Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi, kapalı yöntemle gerçekleştirdiği ilk Atriyal Septal Defekt ameliyatıyla dikkatleri üzerine çekti. Ameliyat sonrası hızla sağlık durumuna kavuşan hasta Emine Özdemir Devirgen, taburcu oldu.
Çarpıntı ve Nefes Darlığı Şikayetleriyle Hastaneye Başvurdu
38 yaşındaki Emine Özdemir Devirgen, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetleri ile Manisa Şehir Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne başvurdu. Yapılan tetkiklerde, kalbin iki kulakçığı arasında doğumdan sonra kapanması gereken anormal bir geçiş durumu olan Atriyal Septal Defekt teşhisi konuldu. Hastanın durumu, cerrahi müdahale gerektirdiğinden Kalp Damar Cerrahisine yönlendirildi.
Op. Dr. Tezcan Bozkurt’un gerçekleştirdiği kapalı yöntemle yapılan ameliyat sayesinde Devirgen, enfeksiyon riskine ve uzun süre yatış gereğine maruz kalmadan kısa sürede sağlığına kavuştu. Ameliyat sonrası rahat bir nefes alan Devirgen, tedavi sürecini tamamlayarak hastaneden taburcu oldu.
Uzman Doktorun Açıklamaları
Manisa Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Tezcan Bozkurt, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hastamız, kardiyoloji takibi altında olan bir atriyal septal defekt hastasıydı. Bu tür hastalar, genellikle yaşamın belirli evrelerinde cerrahi müdahale gerektirebilirler. Ancak bizim hastamızda, defektin büyüklüğü ve pulmoner basıncın yüksekliği nedeniyle kapalı yöntemle ameliyat edilmesi gerekiyordu. Göğüs kemiği açılmadan, sağ meme altında yapılan küçük bir kesiden operasyon gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.
Kısa Sürede Sosyal Hayata Dönüş
Op. Dr. Bozkurt, kapalı ameliyatların avantajlarına da değinerek, hastanın hastanede kalış süresinin daha kısa olduğunu, kanama ve enfeksiyon riskinin azaldığını belirtti. Ayrıca, sosyal hayata dönüşün daha hızlı olduğunu vurguladı. Bu sayede hastalar, günlük aktivitelerine daha çabuk dönebilir.
Ameliyat sonrası hızlı bir şekilde bünyesinin toparlandığına dikkat çeken hasta Emine Özdemir Devirgen, “İlk fırsatta ayağa kalkmam iyi hissetmemi sağladı. Artık rahat nefes alabiliyor ve çarpıntım yok. Tezcan Hocama her şey için minnettarım. Kısa sürede aktivitelere dönebildim,” dedi. Devirgen, sağlık durumunun ciddiyetini vurgulayarak, tüm vatandaşları sağlıklarına dikkat etmeye çağırdı.
MANİSA ŞEHİR HASTANESİ KALP DAMAR CERRAHİSİNDE İLK DEFA KAPALI YÖNTEMLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ATRİYAL SEPTAL DEFEKT (ASD) AMELİYATIYLA KISA SÜREDE SAĞLIĞINA KAVUŞAN HASTA TABURCU EDİLDİ.
MANİSA ŞEHİR HASTANESİ KALP DAMAR CERRAHİSİNDE İLK DEFA KAPALI YÖNTEMLE GERÇEKLEŞTİRİLEN ATRİYAL SEPTAL DEFEKT (ASD) AMELİYATIYLA KISA SÜREDE SAĞLIĞINA KAVUŞAN HASTA TABURCU EDİLDİ.