Sakarya'nın Adapazarı ve Sapanca ilçelerinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Adapazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonları neticesinde toplamda 6 şüpheli tutuklandı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde düzenlenen bu operasyonlar, “Sokaklar Güvende” uygulaması çerçevesinde gerçekleştirildi.

Operasyonların Detayları

Yapılan üç ayrı operasyonda, şüpheliler M.T. (41), Ö.T. (43), M.N. (30), Y.E.A. (29), A.Y. (37) ve A.U. (25) isimleriyle tespit edildi. Operasyonlar sırasında şüphelilerin adreslerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 184 gram A-M 2201 sentetik kannabinoid, 260 gram metamfetamin ve 200 gram uyuşturucu madde yapımında kullanılacağı değerlendirilen tütün ele geçirildi. Ayrıca, 0,85 gram sentetik kannabinoid maddesi de bulundu. Ele geçirilen 184 gram A-M 2201 maddesinin, yaklaşık 552 kilogram bonzai üretiminde kullanılabileceği belirtildi.

Adli Süreç

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 6 kişi, cezaevine gönderildi. Bu tür operasyonlar, uyuşturucu ile mücadelenin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Sakarya'da bu tür uygulamaların devam edeceği vurgulanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı