İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Duty Free Yenilemeleri Tamamlandı
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında, ‘walk through’ (kesintisiz geçiş) konseptiyle tasarlanan duty free alanındaki üçüncü faz tamamlandı. Artık yolcular, dış hatlar pasaport kontrolünü tamamladıktan sonra duty free mağazalarının arasından geçerek daha konforlu bir şekilde biniş kapılarına ulaşabiliyor.
Yolcu Akışını İyileştirme Projesi
Yolcu memnuniyetini artırma ve operasyonel verimliliği sağlamaya yönelik olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda başlatılan ‘Yolcu Akışını İyileştirme Projesi’ çerçevesinde duty free alışveriş alanı yeniden dizayn edildi. Havalimanındaki artan yolcu talebini karşılamak amacıyla yapılan bu optimizasyon çalışmaları, yolcu trafiğini etkilemeyecek şekilde planlandı. Özellikle İsviçre merkezli Avolta’nın işletmesindeki DUFRY mağazası üzerinde gerçekleştirilen yenilemeler, yolculara modern bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor.
Yenilenen duty free alanı toplam 4 bin 364 metrekarelik bir alana yayılıyor. Dış hatlar pasaport kontrolü sonrasında yolcular, çikolata, parfüm, kozmetik, tütün ve alkol ürünleri ile elektronik cihazların bulunduğu şık DUFRY mağazasından geçerek uçuş kapılarına yöneliyor. Yeni alan, geniş yapısıyla yolculara konforlu bir alışveriş deneyimi sunarken, aynı zamanda havalimanının artan kapasite ihtiyacına da cevap veriyor. Projenin 4. fazının yıl sonuna kadar tamamlanması ve büyük bir açılışın gerçekleşmesi planlanıyor.
Verimli Bekleme Süreleri Hedefi
Yenileme faaliyetleri hakkında bilgi veren ISG Teknik Hizmetler Direktörü Levent Çelik, dış hatlar pasaport kontrol noktası üzerinde yapılan düzenlemelerin önemli olduğunu vurguladı. Çelik, “Yolcuların pasaport kontrolünü hızlı bir şekilde tamamlamalarını ve güvenlikten geçerek ‘dwell time’ olarak bilinen bekleme sürelerini en verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu. Dış hatlar pasaport kontrol alanındaki yenileme ile birlikte, daha önce arka planda bulunan duty free alanının, yolcuların yürüyüş güzergahına taşındığını belirtti.
Bu güncellemeler sayesinde dış hat kapısında yaşanan yoğunlukların azaltıldığı ve kontrol noktalarının daha akıcı hale geldiği ifade edildi. Müşterilerin kontrol noktalarını geçtikten sonra duty free alışverişi yapma veya yeme-içme alanlarında keyifli zaman geçirme olanaklarına sahip olduğunu sözlerine ekledi.
Büyük Özveriyle Desteklenen Yenileme Projesi
DUFRY Mağazalar Müdürü Hakan H. Döker, yenileme çalışmaları sırasında stantlardaki personelin gece gündüz özveriyle çalışarak projeyi desteklediğini aktardı. Döker, “Mağaza konseptinden hareketle gate’lere yürüyüş yolundaki sokak konseptinden, bu 3. fazda ‘walk-through’ konseptine geçiş yaptık.” ifadelerini kullandı. Operasyon saatlerini etkilemeden gerçekleştirilen düzenleme sürecinin zorluğuna dikkat çeken Döker, bugün 3. fazın başarıyla tamamlandığını belirterek projeye ilişkin olumlu geri dönüşlerin kendilerini memnun ettiğini vurguladı.
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA DUTY FREE ALIŞVERİŞ DENEYİMİ DÖNÜŞÜYOR
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA DUTY FREE ALIŞVERİŞ DENEYİMİ DÖNÜŞÜYOR
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA DUTY FREE ALIŞVERİŞ DENEYİMİ DÖNÜŞÜYOR
ULUSAL VE BÖLGESEL DÜZEY TATBİKATLAR ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ULUSAL VE BÖLGESEL DÜZEY TATBİKATLAR ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ULUSAL VE BÖLGESEL DÜZEY TATBİKATLAR ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ULUSAL VE BÖLGESEL DÜZEY TATBİKATLAR ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ULUSAL VE BÖLGESEL DÜZEY TATBİKATLAR ÖNCESİ HAZIRLIK TOPLANTISI TEKİRDAĞ’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KİNG SALMAN GATE PROJESİ
KİNG SALMAN GATE PROJESİ
KİNG SALMAN GATE PROJESİ