Adana'da, genç yaşta hayatını kaybeden polis memuru Sude Sarıkaya'nın mezarına yönelik hırsızlık ve saldırı anları güvenlik kamerasına yansıdı. Acılı anne Duru Sarıkaya, mezarın dağıtıldığını ve büyük bir saygısızlık yapıldığını belirterek gözyaşları içinde isyan etti.
Genç Polis Memuru Sude Sarıkaya
Edinilen bilgiye göre, 2007 yılında beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Ahmet Sarıkaya'nın kızı olan Sude Sarıkaya, 2 Kasım 2024'te İzmir'in Foça ilçesinde yaşamını yitirdi. Genç kadın, Adana'daki Buruk Mezarlığı'nda babasının yanına defnedildi. Mezarı adeta ev gibi süsleyen anne Duru Sarıkaya, mezara oyuncak ve biblolar koyarak kızına olan sevgisini gösterdi.
Güvenlik Kamerası Önlemi
Ancak, mezarlıktan yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle anne Sarıkaya, mezara güvenlik kamerası taktırarak önlem aldı. Buna rağmen, biri kadın toplam 4 kişi mezara gelerek hem oyuncak ve bibloları çaldı hem de mezara zarar verdi. O anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Anne Duru Sarıkaya'nın Tepkisi
Mezar başında gözyaşlarına hakim olamayan Duru Sarıkaya, yaşananlara tepki göstererek, “Mezarı dağıtıp zarar vermişler. Saygısızlık yapıp bayrağı tepelemişler. Biz yüzüne bakamazken, üstünde gezmişler. O bizim her şeyimizdi, ben onu babasız büyüttüm. Mezarda bulunan çiçekler ve oyuncakları çalmışlar, kırıp dağıtmışlar, kuzumu tepelemişler. Önceden de bu şekilde sıkıntılar olmuştu, o yüzden kamera taktırdık. Bu sefer daha da beter olmuş. Bayrak üzerinde geziyorlar diye kamera taktırmıştık. Bunu yapanlar bizi izlerse Allah belalarını versin. Ben kuzumun yüzüne bakamıyordum. Musalla taşı üstünde gördüğümde, ‘bu güzel kız benim mi' demiştim. 4 yaşında babasız kaldı kuzum” dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.





