Türkiye Ormancılık Yarışmaları Antalya'da Yapıldı

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, ilk kez düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmalarına ev sahipliği yaptı. 14 işletme müdürlüğü, bu önemli etkinlikte yer alarak yarışmayı tamamladı. Tüm Orman Bölge Müdürlükleri tarafından organize edilen bu yarışmalar, Antalya'da büyük bir başarı ile gerçekleştirildi. Yarışmalara katılan ekipler, 6 farklı parkurda bilgi, beceri ve dayanıklılıklarını sergileyerek kıyasıya mücadele etti. Ekipler, sadece performanslarıyla değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla da dikkat çekti.

Yarışma Parkurlarında Başarılar

Yarışmalar kapsamında düzenlenen Orman Oryantiring Parkuru‘nda Finike Orman İşletme Müdürlüğü birinci olurken, Konyaaltı ikinci, Gündoğmuş ise üçüncü sıraya yerleşti. Genç Meşcerelerde İstikbal Ağacı Tespit Parkuru‘nda, Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü birinciliği elde etti. Alanya ikinci, Kaş ise üçüncü oldu. Mesaha ve Kayıt Parkuru‘nda Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü birinci, Gazipaşa ikinci, Gündoğmuş üçüncü oldu. Hedefe Atış Parkuru‘nda Kaş Orman İşletme Müdürlüğü birinciliği kazanırken, Korkuteli ikinci, Antalya Orman İşletme Müdürlüğü üçüncü sırada yer aldı. Fiziki Dayanıklılık Parkuru‘nda Akseki Orman İşletme Müdürlüğü birinci oldu, Antalya ikinci, Gündoğmuş ise üçüncü oldu. Orman Yangınlarına Müdahale Parkuru‘nda Konyaaltı Orman İşletme Müdürlüğü birinci, Kumluca ikinci, Alanya üçüncü sırayı aldı.

Denizli'de Yeni Yarışma Fırsatı

Yarışma parkurlarında birinci olan ekiplerin, Denizli‘de düzenlenecek Türkiye Ormancılık Yarışmaları‘nda Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nü temsil edeceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı