Onurcan Özdemir için Arama Çalışmaları Devam Ediyor
Gaziantep’in Araban ilçesinde kaybolan 10 yaşındaki otizmli Onurcan Özdemir’in aranmaları, 10. günde de hız kesmeden sürüyor.
Kaybolduğu Yer Hasanoğlu Mahallesi
Onurcan Özdemir, 24 Mayıs’ta, ailesiyle birlikte gittiği Antep fıstığı tarlasında kayboldu. O tarihten bu yana, arama çalışmaları Hasanoğlu Mahallesi etrafında devam ediyor. Karada AFAD, jandarma, gönüllü arama kurtarma ekipleri ve güvenlik korucularının katılımıyla gerçekleştirilen aramalara, havadan da insansız hava araçları (İHA) ve dronlar ile destek veriliyor.
Su Altı ve Su Üstü Aramaları
Ekipler, kaybolan çocuğun izini bulmak amacıyla Fırat Nehri’nde hem su altı hem de su üstü aramalar yapıyor. Kaybolduğu bölge ile birlikte çevresindeki 200 kilometrekarelik alanda günlerdir çalışmalarını sürdüren ekipler, gece saatlerinde arama faaliyetlerini termal kameralarla destekliyorlar. Ayrıca, hassas burunlara sahip iz takip köpekleri de bu süreçte kullanılıyor.
Arama faaliyetlerinde şu ana kadar herhangi bir iz bulunabilmiş değil. Onurcan’ın ailesi ise, bu zor günlerde gelecek iyi bir haberi umutla bekliyor.