Talas Belediye Başkanı Yalçın: “UNESCO Kararı, Türk Dilinin Kültürel Mirasını Güçlendiriyor”

Editör
2 Min Read

UNESCO’dan Türk Dili Ailesi Günü Kararı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık tarihinin UNESCO tarafından ‘Dünya Türk Dili Ailesi Günü’ olarak belirlenmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’nda yer aldı.

Türk Dilinin Uluslararası Tescili

Program hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Yalçın, bu kararın Türk dilinin köklü geçmişinin ve kültürel birikiminin uluslararası düzeyde tanınması açısından büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. Yalçın, “UNESCO’nun bu kararı, Türkçenin tarihi ve kültürel zenginliğinin uluslararası platformda daha görünür hale gelmesini sağladı. Bu, önem arz eden ve gurur verici bir gelişme” şeklinde konuştu.

Talas’ı Türk Dünyası’nın Merkezi Haline Getirmek

Talas’ın Türk dünyası açısından kritik bir ilçe olduğunu vurgulayan Yalçın, devamında, “Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyesi olarak, Türk kültürüne yönelik birçok önemli hizmete imza atan bir belediyeyiz. En dikkat çekici projelerimizden biri Türkçe Sokağı. Bunun yanı sıra, Türk dilinin güzelliklerini temsil eden Yunus Emre’nin divanını hem orijinal hem de Türkçe olarak yayınlayarak kültürel mirasımıza katkıda bulunduk. Geçtiğimiz ay 14 farklı ülkeden 54 şair ve yazarı ilçemizde ağırlayarak Türkçemizle ilgili anlamlı etkinlikler gerçekleştirdik. Ayrıca, ilçemize Azerbaycan Kardeşlik Parkı, Şuşa Evi, İsa Bulağı, Hocalı Parkı ve Hocalı Anıtı gibi önemli eserleri kazandırdık. Türk dünyasının seçkin şehirlerinden biri olduğumuzu belirtmek isterim. Alınan bu kararın 350 milyonluk Türk dünyası için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış