Bursa (İHA) Nilüfer Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 103 şehidin adını ölümsüzleştiren Şehitler Anıtı ve Nilüfer Şehitlik Parkı'nı törenle açtı. Dijital anı defteri ve karekod uygulamasının da yer aldığı anıt, şehit yakınları ve vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı.
Nilüfer Belediyesi, vatan uğruna can veren kahramanların hatırasını yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği Şehitler Anıtı ve Nilüfer Şehitlik Parkı'nı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen törenle hizmete sundu. Nilüferli 103 şehidin isminin yer aldığı anıtın açılışı duygu dolu anlara sahne oldu. Törende, Bursa Motorcular Derneği de yüzlerce motorcunun katılımıyla, şehitlere saygı duruşu gösterdi.
Törene; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, Yeni Parti Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa Merkez Komutanı Hava Piyade Albay Özkan Yenigün, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Yeni Parti Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, 24'üncü Dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Yeni Parti Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Bayraktar, anıtın yapımını üstlenen bağışçı Mehmet Baştuğ Çakırcalı ve ailesi, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri, şehit ve gazi yakınları dernekleri, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Şehitlerimize olan vefa borcumuzun simgesi”
Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmekten onur duyduklarını belirterek şunları söyledi:
“Haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz aziz şehitlerimizin hatırasını burada yaşatacak, hikayelerini gelecek nesillere aktaracağız. Bu anıt ve park, şehitlerimize duyduğumuz derin vefanın bir simgesidir. Anıtın üzerinde bulunan karekodlar aracılığıyla yurttaşlarımız, şehitlerimizin detaylı bilgilerine ulaşabilecek ve dijital anı defteri üzerinden duygularını paylaşabilecek. Anıtın yapımını üstlenen sevgili kardeşim Mehmet Baştuğ Çakırcalı'ya ve ailesine teşekkür ediyor; başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
“Hatıralarını yaşatmak hepimizin sorumluluğu”
Anıtın yapımını üstlenen bağışçı Mehmet Baştuğ Çakırcalı ise bir asker çocuğu olarak bu sorumluluğu üstlenmekten onur duyduğunu belirterek, “Bu anıt; askeriyle, polisiyle, öğretmeniyle bu vatan uğruna canını veren tüm kahramanlarımız için dikildi. Şehit ailelerimizin yaşadığı acının ve boşluğun yerini hiçbir söz dolduramaz; ancak onların hatırasını korumak ve yaşatmak bizlerin görevidir. Bizleri böylesine anlamlı bir projeye dahil eden Nilüfer Belediye Başkanımız Şadi Özdemir'e ve ekibine teşekkür ederim” dedi.
Karanfille anıldılar
Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, anıtın yapımındaki destekleri için Çakırcalı ailesine teşekkür plaketi verdi. Törende, Nilüfer Belediyesi din görevlisi Mehmet Çelebi, şehitler anısına dua okudu. Anıtta isimleri yer alan 103 şehidin adının tek tek okunmasıyla devam eden tören, protokol üyeleri ve vatandaşların Şehitler Anıtı'na kırmızı karanfil bırakmasıyla tamamlandı.
Spor
Güncel
Yaşam
Ekonomi
Astroloji
Nilüfer'de şehitlerin hatırası Şehitler Anıtı ve Nilüfer Şehitlik Parkı'nda yaşatılacak
Bursa (İHA) Nilüfer Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 103 şehidin adını ölümsüzleştiren Şehitler Anıtı ve Nilüfer Şehitlik Parkı'nı törenle açtı. Dijital anı defteri ve karekod uygulamasının da yer aldığı anıt, şehit yakınları ve vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı. Nilüfer Belediyesi, vatan uğruna can veren kahramanların hatırasını yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği Şehitler Anıtı ve Nilüfer Şehitlik Parkı'nı…
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler
Gelinim Mutfakta 4 Eylül kim kazandı? 10 bilezik için kritik final! İşte son puan durumu
Süper Loto sonuçları açıklandı! İşte 3 Eylül 2026 kazandıran numaralar
İlk Evim konut kredisi için yeni gelişme! 4 Eylül başvurular başladı mı, kimler yararlanabilecek?
Süper Loto sonuçları belli oldu! 420 milyon TL yine devretti
Başakşehir-Galatasaray maçı nasıl canlı izlenir? beIN Sports 1 yayın bilgileri belli oldu
Galatasaray’da transferin son günü! Yeni transfer beklenmiyor, Mario Lemina için sürpriz iddia





