Muş’ta Kene Sebebiyle KKKA Hastalığına Yakalanan Kadına Filyasyon Çalışması Başlatıldı

Muş’ta, mevsimlik işçi S.K., sırtındaki keneyi ailesinin çıplak elle çıkarması sonucu Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalandı. Tedavi sonrası taburcu edilen kadın için köyde filyasyon çalışmaları başladı ve köylüler bilgilendirildi. Uzmanlar, kene vakalarında dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Muş'ta, mevsimlik işçi S.K., sırtındaki keneyi ailesinin çıplak elle çıkarması

Mevsimlik İşçi KKKA Hastalığına Yakalandı

Muş’ta mevsimlik işçi olarak çalışan bir kadın, sırtına yapışan keneyi ailesinin çıplak elle çıkarması sonrası Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalandı. Olayın ardından köyde filyasyon ve bilgilendirme çalışması başlatıldı.

Kene Fark Edilmedi, Hastalık Belirtileri Ortaya Çıktı

Muş’ta mevsimlik tarım işçisi olarak bulunan S.K. isimli kadın, sırtına yapışan keneyi fark edemeyince KKKA hastalığına yakalandı. Ailesi tarafından keneyi çıplak elle çıkarılan S.K., bir süre sonra ateş, baş ağrısı ve halsizlik şikayetleriyle Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede 4 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilen S.K.’nın geçici olarak konakladığı Yeroluk Köyü’nde, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından filyasyon çalışması başlatıldı. Sağlık ekipleri, köy halkını KKKA hastalığına karşı bilgilendirerek, kene ile temas durumunda yapılması gerekenler konusunda eğitim verdi.

Uzmanlardan Uyarı: Keneye Dikkat!

Uzmanlar, kene vakalarında en önemli noktanın keneye çıplak elle müdahale edilmemesi olduğunu vurgulayarak, özellikle kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı