Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Sivas Kongresi’nin Ruhunu Canlı Tutmalıyız”

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 106. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, bu tarihi olayın Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaptı. Erdoğan, Türk milletinin özgürlük arzusunu ve vatan bütünlüğünü korumak için Sivas Kongresi ruhunu yaşatmanın, birlik ve beraberliği güçlendirmenin gerekliliğini ifade etti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Sivas Kongresi’nin Anlamı ve Önemi Vurgulandı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla önemli bir mesaj yayımladı. Bu tarihi toplantının, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde kilit rol oynadığını belirten Erdoğan, “Sivas Kongresi’nde alınan kararlar, Türk milletinin esareti kabul etmeyeceğini ve vatanın bütünlüğü ile bağımsızlığının her şeyin önünde olduğunu ilan etmiştir” dedi.

    Millî Mücadelede Dönüm Noktası

    4 Eylül 1919 tarihinde gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nin, millî azim ve birlikteliğin sembolü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kongrenin tam bağımsız bir Türkiye idealinin temellerinin atıldığı tarihi bir meşale olduğunu vurguladı. “Bu kongrede, manda ve himaye derhal reddedilerek, milletin kendi iradesine güvenmesi gerektiği ortaya konulmuştur. Cumhuriyetin kuruluşunun en önemli adımlarından birini atmış olduk” şeklinde konuştu.

    Birlik ve Beraberlik Vurgusu

    Sivas Kongresi’nin ruhunu her zaman canlı tutma görevine de dikkat çeken Erdoğan, “Birlik ve beraberliğimizi güçlendirme, bağımsızlık ideallerimizi geleceğe aktarabilme sorumluluğumuz var. Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kongrenin kahramanlarını, İstiklal Mücadelemizin aziz şehitlerini rahmetle anıyor; gazilerimize minnetle şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca, bu tarihi olayı gerçekleştiren Sivaslılar ve tüm vatandaşlarımı en içten duygularımla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.