Muşlu Aileler, Evlat Nöbetinde 200. Haftayı Geride Bıraktı
Muş’ta çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti’nin bu durumdan sorumlu olduğunu savunarak, il başkanlığı önündeki evlat nöbetini 200. haftasında sürdürüyor.
Çocuklarına Kavuşma Umutlarıyla Eylem Yapıyorlar
Aileler, 7 Nisan 2021 tarihinde başlattıkları oturma eylemi ile kaybettikleri evlatlarına kavuşmayı hedefliyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DEM), ailelerin hedefinde bulunurken, çocuklarına “teslim olun” çağrısı yaparak, PKK’nın kaçırdığı bireylere devletle birlikte bir gelecek kurmaları için onları geri dönmeye davet ediyorlar.
Çocuklarının fotoğraflarını yanlarından ayırmayan aileler, “Artık yeter, yakamızdan düşün”, “Anneler direniyor” ve “Evlat nöbetindeyiz” yazılı pankartlarla DEM Parti ve PKK’ya karşı seslerini yükseltiyorlar.
Evlat Hasreti İçindeki Annelerden Duygusal Açıklamalar
Evlatlarına kavuşmak için mücadele eden ailelerden Ayten Koçhan, oğlundan yaklaşık 9 yıldır haber almadığını belirtiyor. Koçhan, “Sevinçliyiz, inşallah çocuklarımız gelip teslim olur. Oğlum, ne olursun devlete teslim ol. Biz hasretinle yaşıyoruz” diyerek duygularını ifade etti.
Bir diğer anne olan Şahinaz Özcan ise, 8 yıldır oğlundan haber alamadığını ve barış sürecine duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Yolunuz açıldı, gelin devlete teslim olun. Artık evinize dönün” çağrısında bulundu.
Bu eylemler esnasında aileler, kaybettikleri çocuklarının geri dönmesi için umut dolu mesajlar vermeye devam ediyorlar. Evlatlarını bekleyen annelerin mücadelesi, toplumsal bir dayanışma simgesi haline gelmiş durumda.