Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Giessen şehrindeki Justus-Liebig Üniversitesi (JLU) arasındaki 30 yıllık köklü akademik ortaklık, stratejik işbirlikleri ve ortak diploma programları hedefi doğrultusunda devam ediyor.
Çeşitli Akademik Heyetlerin Katılımı
BUÜ’den oluşan bir heyet, Justus-Liebig Üniversitesini ziyaret ederek “Türk-Alman Akademik Günleri” etkinliğine katıldı. Bu heyette, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, JLU İkili İşbirliği Koordinatörü Doç. Dr. E. Sinem Özdemir Salcı, Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Recep Yücedoğru ve çeşitli akademik birimlerin dekanları yer aldı. Katılımcılar arasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Arıcan, Ortopedik Travma ve Osteosentez Derneği Başkanı Prof. Dr. Kemal Durak ve diğer akademik isimler de bulunuyordu.
İşbirliği Üzerine Görüşmeler
BUÜ heyeti, JLU Rektörü Prof. Dr. Katharina Lorenz ile bir araya gelerek işbirliği konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretin devamında, Tıp ve Veteriner Fakültelerinde incelemeler yapıldı. Prof. Dr. Lorenz, işbirliği konusundaki memnuniyetini dile getirerek, iki üniversitenin koordinatörleriyle düzenli iletişimde kalacaklarını ve ileride BUÜ’yü ziyaret edeceğini ifade etti. Ayrıca heyet, Justus Müzesi’ni gezdi ve bir kimya dersini takip ederken, Deneysel Travma Enstitüsü tarafından düzenlenen Leica turuna katıldılar.
Ortak Projelerin Geliştirilmesi
Gleiberg Kalesi’nde gerçekleştirilen gala yemeğinde konuşma yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, işbirliğinin sürdürülebilirliği ve ortak projelerin geliştirilmesi adına DFG, DAAD, Erasmus ve Türk-Alman Sağlık Vakfı gibi kurumların desteklerine vurgu yaptı. Ayrıca, işbirliğinin başlangıcında katkı sağlayan isimlere ve destek veren tüm akademik-personel kadrosuna teşekkürlerini iletti.
Rektör Yılmaz, etkinliğe katılan Hessen Eyaleti siyasetçilerine de teşekkür ederek, JLU ekibini Bursa’da ağırlamaktan mutlu olacağını belirtti. Ayrıca, Türk-Alman Akademik Günleri çerçevesinde “Cerrahide Güncel Yaklaşımlar” konulu programda aktif katılım sağladılar.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı