Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Manisa’da LGS’de 500 Tam Puan Alarak Türkiye Birinciliğini Paylaşan Öğrenci Sayısı 8 Oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarında Manisa’da 8 öğrenci tam puan alarak birinciliği paylaştı. Turgutlu’dan 3 öğrencinin başarı göstermesi dikkat çekti. Devlet okullarından 5, özel okullardan ise 3 öğrenci tam puan elde etti.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarında Manisa'da 8 öğrenci tam puan

LGS Sonuçları Açıklandı: Manisa’da 8 Öğrenci Tam Puan Aldı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde gerçekleştirilen merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Bu yıl 719 öğrenci, soruların tamamını doğru yanıtlayarak 500 tam puana ulaşmayı başardı. Manisa ilinde ise, bu başarıyı elde eden öğrenci sayısının 8 olduğu bildirildi. Bu 8 öğrenciden 3’ünün Turgutlu ilçesinden olduğu görüldü.

Öğrencilerin Başarıları Dikkat Çekiyor

Açıklanan verilere göre Manisa’daki LGS sonuçlarında tam puan alarak Türkiye genelinde birinciliği paylaşan öğrencilerin okulları ve isimleri ise şöyle sıralandı: Şehzadeler ilçesindeki Ali Rıza Çevik Ortaokulu’ndan Doruk Koyunlu, Yunusemre ilçesindeki Manisa Bahçeşehir Koleji’nden Rüzgar Deniz Güven, Salihli ilçesindeki Özel Salihli Koleji öğrencisi Arhan Özden, Akhisar ilçesindeki Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu’ndan Faruk Ferhat, Akhisar Koleji Ortaokulu’ndan İslam Bera Çeneli, Turgutlu’daki Hasan Üzmez Ortaokulu’ndan Ali Eymen Eryılmaz, Turgutlu’daki Şehit Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu’ndan Aslıhan Şakar ve son olarak Besime Elagöz Ortaokulu’ndan Emine Leyla Ercan.

Özel ve Devlet Okulları Arasındaki Dağılım

Manisa’dan gelen başarı notlarına göre, tam puanla Türkiye birincisi olan öğrencilerin 5’i devlet okullarından, 3’ü ise özel okullardan mezun olan isimlerdir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı