Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da Nadir Kalp Vakasında Tek Ameliyatla İki Sorun Giderildi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 70 yaşındaki Mustafa Deveci’ye kalp tümörü ve damar tıkanıklığı için tek seansta iki cerrahi operasyon gerçekleştirdi. Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, başarıyla yapılan bu müdahalenin erken teşhis ve agresif yaklaşım ile mümkün olduğunu vurguladı. Deveci, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 70 yaşındaki Mustafa Deveci'ye kalp

Malatya’da Nadir Bir Cerrahi Vaka Başarıyla Tamamlandı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde oldukça ender görülen yüksek riskli bir hasta vakası başarıyla tedavi edildi. Kalbinde miksoma tümörü bulunan ve üç ana koroner damarı tıkanan 70 yaşındaki hasta, tek bir operasyon ile iki farklı cerrahi işlemden geçirildi.

Dış Merkezden Sevk Edilen Hasta, Çoklu Sorunlarla Karşılaştı

İleri teşhis ve tedavi için başka bir merkezden Malatya’ya yönlendirilen Mustafa Deveci’nin sol kulakçığında iyi huylu bir tümör ve üç damarda ciddi tıkanıklık olduğu saptandı. Kalp ve damar cerrahisi ekibi, hastanın karmaşık durumunu tek bir ameliyatla çözmeye karar verdi. Yaklaşık beş saat süren operasyonda, Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu ve ekip arkadaşları, önce kalbi durdurup tümörü çıkardı, ardından üç damar için bypass uyguladı. Hastanın yoğun bakımdan hızlı bir şekilde servise geçtiği ve iyileşme sürecinin problemsiz ilerlediği belirtildi.

Yeni Hayata Merhaba Dedi

15 yıl boyunca dalgıçlık yaptığını ifade eden Deveci, “Ömrüm boyunca sigara içmedim. Kalbimdeki iki büyük sorun tek bir seferde ortadan kaldırıldı. Artık kalbim adeta yeniden doğmuş gibi” şeklinde duygularını paylaştı. Prof. Dr. Katrancıoğlu ise bu olayı, multidisipliner bir çalışmanın önemli bir örneği olarak nitelendirerek, “Erken teşhis ve cesur bir cerrahi müdahaleyle hastamızı başarılı bir şekilde tedavi ettik” açıklamasında bulundu.