13 Yaşında Berberlik Kariyeri

Ankara'da yaşayan 13 yaşındaki Çınar Aydos, berberlik alanında kendini geliştirmek için çeşitli eğitimler aldı ve yurt dışından gelen davetlerle bu kariyerde ilerlemeyi hedefliyor.

Hedefi Dünya Markası Olmak

Küçük yaşta başladığı berberlikte yeteneği ile öne çıkan Aydos, baba mesleği olan berberlikte kendini geliştirmeye devam ediyor. Çınar, “Güzel bir dükkan açıp, dünya markası olmak istiyorum” diyerek hayallerini paylaşıyor.

Eğitim ve Davetler

Çınar Aydos, farklı eğitmenlerden eğitim alarak yurt dışına da çağrıldığını belirtiyor. “5 yaşında berber olacağımı söyledim. Eğitimler için yurt dışına gideceğim. Bu meslek üzerinde bir numara olmayı hedefliyorum” diyen Aydos, genç yaşına rağmen büyük hedeflere sahip.

Aile Desteği

Baba Mehmet Aydos, çocukların yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. “Çocuklarımız, istedikleri, sevdikleri işi yapmalı. Onlara destek olmalıyız” diyor.

Gençlerin Geleceği

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, gençlerin geleceğe ışık tutan önemli bireyler olduğunu ifade ediyor. “Çınar kardeşimiz çok güzel işler çıkarıyor. Onu kutluyorum ve gelecekte daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” şeklinde konuşarak gençlerin önemini vurguluyor.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi