Kırşehir'deki sürücü belgesi sınavları, Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından sıkı bir denetim altına alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü E-Sınav Merkezi‘nde yapılan sınavlarda, kopya çekilmesine karşı yürütülen çalışmalar esnasında bir adayın üzerinde yapılan aramada dikkat çekici malzemeler tespit edildi. Yapılan aramada, 1 adet gizli kamera, 1 adet mobil Wi-Fi cihazı ve 1 adet casus kulaklık ele geçirildi.
Olayın Gelişimi
Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda, kopya düzeneğini hazırlayan F.D. ve S.Ş. isimli şahısların kimliği belirlendi. Bu kişiler hakkında, 6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Kanununa Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı. Emniyet, kopya çekme girişimlerinin önlenmesi için denetimlerin artırılacağını duyurdu.
Bu tür olaylar, sınav sisteminin güvenilirliğini sarsabilirken, yetkililer, sınavlarda bütünlük sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.





