Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kıbrıs Sorununa Yönelik Görüşmeler, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ve BM Temsilcisi Arasında Başladı

    KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Mara Angela Holgun Cuellar ile Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapılması beklenirken, Holgun’un yarın Rum Lider Nikos Hristodulidis ile görüşeceği ve 11 Aralık’ta üçlü bir toplantının gerçekleştirileceği duyuruldu.

    KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi

    KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, BM Temsilcisi ile Görüştü

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Mara Angela Holgun Cuellar ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

    Görüşme, Cumhurbaşkanlığı binasında yerel saatle 11.00’da başladı. İkili görüşmenin ardından yapılan açıklamada, görüşmenin içerik ve sonuçları hakkında bilgi verilmesi bekleniyor.

    Holgun’un Yeni Temasları

    Mara Angela Holgun, bu görüşmenin ardından yarın, Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erhürman, Hristodulidis ve Holgun’un katılacağı bir üçlü görüşmenin 11 Aralık Perşembe günü düzenleneceğini duyurdu.

    Bu üçlü toplantının, 20 Kasım tarihinde Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi Khassim Diagne’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ilk toplantıda kararlaştırıldığı öğrenildi.

    Görüşmelerin, bölgede kalıcı bir çözüm için önemli adım olabileceği belirtiliyor.