Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Karacabey’de Su Kıtlığı Nedeniyle Çeltik Ekimi Yasaklandı

    Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Manyas Barajı ve Gölü’ndeki su seviyelerinin düşmesi nedeniyle çeltik ekimi yasaklandı. Ramazan Düzen, kuraklığın tarımda sorunlara yol açtığını, sulama eksiklikleri nedeniyle kısıtlamalara gidildiğini belirtti. Gelecek yağışlar için umutlu olunduğu ifade edildi.

    Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Manyas Barajı ve Gölü'ndeki su seviyelerinin düşmesi

    Karacabey’de Çeltik Ekimi Yasaklandı

    Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Manyas Barajı ve Gölü’ndeki su seviyesinin düşmesi nedeniyle çeltik ekimi yasaklandı.

    Karacabey Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Düzen, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kuraklık nedeniyle tarımda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. Sulama olanağının kısıtlı olduğunu ve yağış eksikliğinin bu durumu doğurduğunu ifade eden Düzen, su kaynaklarının önemli bir kısmını sağlayan barajların genel durumunun iç açıcı olmadığını aktardı.

    Tarımda Kısıtlamalar Devam Ediyor

    Devamında, Düzen, Manyas Gölü ile Manyas Barajı’ndaki sorunların benzer olduğunu kaydederek, “Bu sebeple Karacabey Ovası’nda bazı kısıtlamalar yapıldı. Çeltik ekiminin yanı sıra bezelye, soğan ve karpuz gibi ürünlerin ikincil ekimleri de yasaklandı. Alınan bu tedbirler zorunluydu,” şeklinde konuştu.

    Halihazırda Manyas Barajı’nın doluluk oranının yüzde 30 seviyesinde olduğunu aktaran Düzen, kış aylarında beklenen yağışların, Ocak ve Şubat aylarında barajın dolmasına katkı sağlayabileceğini ve bu durumda çeltik ile diğer tarım ürünleri için yeniden serbest ekim yapılabileceğini umut ettiklerini söyledi. “Umutluyuz,” diye ekledi.