Kadın El Emeği Gece Pazarı Kaynak Mahallesi'nde

Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen Kadın El Emeği Gece Pazarı, Kaynak Mahallesi'nde yerel halkla buluştu. Kadın kursiyerlerin üretimi olan el emeği ürünler, stantlarda satışa sunuldu ve etkinlik, üretici kadınlara aile bütçelerine katkı sağlama fırsatı sundu.

Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından desteklenen etkinlik, Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezleri ile Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde eğitim alan kadın kursiyerlerin emeklerini sergilemeleri için bir platform oluşturdu. İlk olarak Atatürk Kent Parkı'nda düzenlenen etkinlik, bu kez Kaynak Mahallesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan, stantları gezerek ürün sergileyen kadın kursiyerlerle ve ziyaretçilerle sohbet etti. Arslan, gece pazarının, hem üretici kadınlar hem de vatandaşlar açısından keyifli bir buluşma noktası olduğunu belirtti.

Renkli görüntülere sahne olan gece pazarında, vatandaşlar kadınların el emeğiyle hazırladığı birbirinden farklı ürünleri inceleyip satın alma fırsatı buldu. Bu tür etkinliklerin, kadınların üretime katılımını artırmak ve aile bütçelerine katkı sağlamak açısından önemli olduğunu vurgulayan Arslan, Kadın El Emeği Gece Pazarı'nın ilk günden beri yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Kaynak: AJANS