Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İznik’te Marangozluk Mesleğine 64 Yıldır Aşkıyla Devam Eden Abdullah Çolak’ın Hikayesi

    Bursa’nın İznik ilçesinde doğan Abdullah Çolak, marangozluk kariyerine 12 yaşında babasıyla başladı. 64 yıldır bu mesleği sürdüren Çolak, İznik’e dair anılarını detaylı bir şekilde paylaşıyor. “Yaşayan İznik Hazineleri” projesinde de yer alıyor.

    Bursa’nın İznik ilçesinde doğan Abdullah Çolak, marangozluk kariyerine 12 yaşında

    Marangozluk Mesleğine 64 Yıldır İmza Atan Usta: Abdullah Çolak

    Bursa’nın İznik ilçesinde hayata gözlerini açan Abdullah Çolak, 12 yaşında babasının izinden giderek başladığı marangozluk serüvenini tam 64 yıl boyunca kesintisiz sürdürdü.

    İlkokul Heyecanı ve Marangozluğa Adım

    Çolak, İznik’te yer alan Elmalı Mahallesi’nde doğup büyüdü. İlk ve ortaokul eğitimini İznik’te tamamlayan Abdullah Çolak, genç yaşta marangozluk mesleğini öğrenmeye başladı. Babasının yanında geçirdiği o günleri özlemle anan Çolak, bu mesleğe olan tutkusunu ilk günkü heyecanıyla devam ettiriyor.

    Unutulmaz Anılar ve Projeye Katılım

    Yarım asırdan fazla bir süre zarfında pek çok anı biriktiren Çolak, geçmişte yaşadığı olayları adeta bir film şeridi gibi gözünde canlandırarak genç nesillere aktarıyor. İznik Belediyesi’nin ‘Yaşayan İznik Hazineleri’ projesi çerçevesinde, 36. belgeselde ele alınan Çolak, mesleğine olan bağlılığıyla dikkat çekiyor ve ustalık sürecini özenle sürdürüyor.

    Abdullah Çolak, marangozluk mesleğine duyduğu aşkı ve İznik’le olan bağlantısını her zaman kalbinde yaşatıyor.