Kitaplarla Dolu Ağaçlar
Kocaeli Kitap Fuarı'nın başlamasına sayılı günler kala, İzmit'te geleneksel olarak düzenlenen “Ağaçlar Kitap Açtı” etkinliği büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Bulvarı‘nda gerçekleştirilen organizasyonda, çınar ağaçlarının dallarına asılan binlerce kitap, sabah saatlerinde alana gelen kitapseverler tarafından toplandı. Özellikle çocuklar ve gençler, aileleriyle birlikte etkinliğe yoğun ilgi gösterdi ve renkli görüntüler oluştu.
Etkinliğe katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Kitap Fuarı'nın artık bir gelenek haline geldiğini belirtti. Başkan Büyükakın, “Bu etkinlik, Kocaeli için önemli bir gelenek oluşturdu. Diğer şehirlerden gelen kitapseverler de fuarımıza ilgi gösteriyor” dedi.

Kocaeli Kitap Fuarı Hakkında
Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 1.165 etkinlikle kitapseverlerle buluşacak. Fuarda yaklaşık 550 yazar ve 500'ün üzerinde yayınevi yer alacak. Başkan Büyükakın, çevre illerdeki kitapseverleri de fuara davet ederek, “Kendi rekorunu kıracak bir kitap fuarıyla buluşmayı umuyoruz” ifadesinde bulundu. Kocaeli Kitap Fuarı, yarından itibaren kapılarını açacak ve 11 Ekim‘e kadar devam edecek.
Bu etkinlik, Kocaeli'nin kültürel yaşamında önemli bir yere sahip olup, her yıl daha fazla katılımcının dikkatini çekiyor.






