İstanbul'da 10 Ekim Cumartesi akşamı hastanede yangın paniği yaşandı. Kartal'da bulunan Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin idari bölümünde başlayan yangın kısa sürede çatıya ulaştı. Yükselen dumanları fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi.

Yangın hastanenin çatısına sıçradı

Saat 19.20 sıralarında meydana gelen yangının, idari binadaki havalandırma boşluğunda başladığı öğrenildi. Alevlerin çatıya sıçramasıyla birlikte hastane çevresinde hareketli dakikalar yaşandı.

İtfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edilirken, yangının diğer bölümlere yayılmaması için yoğun çalışma gerçekleştirildi.

Hastalar neden tahliye edildi?

Yangın sırasında oluşan yoğun duman nedeniyle hastanenin D Blok bölümündeki hastalar güvenli alanlara alındı.

Tahliyenin olası dumandan etkilenme riskine karşı önlem amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Hastane personeli de güvenlik tedbirleri kapsamında ekiplerin yönlendirmelerine göre hareket etti.

İstanbul Valiliği: Can kaybı ve yaralanma yok

Yangının ardından İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama yüreklere su serpti.

Valilik, yangının idari binada meydana geldiğini, hastaların ve sağlık çalışanlarının bulunduğu bölümlerde herhangi bir yangın yaşanmadığını bildirdi.

Açıklamada, olayda can veya mal kaybının bulunmadığı ve yangından etkilenen hasta ya da vatandaş olmadığı vurgulandı.

Yangın kontrol altına alındı

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınırken, hastanede soğutma çalışmaları başlatıldı.

Bölgede güvenlik önlemleri devam ederken, yangının kesin çıkış nedeninin yapılacak teknik incelemenin ardından belirlenmesi bekleniyor.