İstanbul’da DEAŞ bağlantılı sosyal medya şebekesine yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı, 3’ü tutuklandı

İstanbul’da DEAŞ’ın sosyal medya yönetimi ve çatışma bağlantılarıyla ilişkili olduğu belirlenen 9 şüpheli yakalandı. Üçü tutuklanırken, altı kişi de sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

İstanbul'da DEAŞ'ın sosyal medya yönetimi ve çatışma bağlantılarıyla ilişkili olduğu

İstanbul’da DEAŞ Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul’da, silahlı terör örgütü DEAŞ’ın çatışma alanlarıyla bağlantılı olduğu tespit edilen ve örgütün sosyal medya hesaplarını yöneten kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, toplam 9 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonrasında 3 şüpheli tutuklanırken, 6’sı ise sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Operasyonun Detayları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ’a ait sosyal medya hesapları ve yayın organları üzerinden tespit edilen şüphelilere karşı harekete geçti. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde gözaltına alınan kişilerin 6’sının yabancı uyruklu olduğu belirtildi. Bu şüpheliler, göçmenlik işlemleri için Geri Gönderme Merkezine yönlendirildi.

Tutuklamalar ve Adli Süreç

Yakalama işlemlerinin ardından, emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda, İstanbul’daki bu operasyon, terörle mücadelede etkili bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı