Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rus-Türk Üro-Onkoloji Sempozyumu’nda Kanser Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Tartışıldı

Memorial Antalya Hastanesi ve MEDSI Hastaneler Grubu, 1. Rus-Türk Üro-Onkoloji Sempozyumu’nu düzenleyerek prostat, mesane ve böbrek kanserlerindeki güncel tedavi yöntemlerini tartıştı. Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, bilim ve dostluğun önemi vurguladı. Uzm. Dr. Igor Semenyakin ise uluslararası iş birliklerinin tedaviye katkısını belirtti.

Memorial Antalya Hastanesi ve MEDSI Hastaneler Grubu, 1. Rus-Türk Üro-Onkoloji

1. Rus-Türk Üro-Onkoloji Sempozyumu Antalya’da Gerçekleşti

Memorial Antalya Hastanesi ve MEDSI Hastaneler Grubu işbirliği ile düzenlenen 1. Rus-Türk Üro-Onkoloji Sempozyumu’nda prostat, mesane ve böbrek kanserlerine yönelik en yeni tedavi yöntemleri tartışıldı. Sempozyum boyunca hem robotik cerrahi alanındaki yenilikler hem de ameliyatsız tedavi yöntemleri ön plana çıktı.

Antalya, uluslararası sağlık işbirliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Memorial Antalya Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyum, Rusya’nın en büyük özel sağlık kuruluşlarından MEDSI’nin katılımı ile yapılan bir organizasyon olarak dikkat çekti. Üroloji, onkoloji, cerrahi ve radyoterapi alanlarında uzman Türk ve Rus hekimlerin katıldığı etkinlikte, prostat, mesane ve böbrek kanserlerinin güncel tanı ve tedavi yöntemleri değerlendirildi.

Bilimin Barışa Katkısı ve Dostluk Mesajı

Sempozyumda konuşan Memorial Antalya Hastanesi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Türkiye ve Rusya arasında uzun yıllardır devam eden akademik iş birlikleri hakkında bilgi vererek, “Onkoloji alanındaki işbirliğimiz sürekli gelişiyor. Rus meslektaşlarımızla Antalya’da bir araya geldik ve ilk Üro-Onkoloji Sempozyumu’nu gerçekleştirdik. Bilimin birleştirici gücüne inanarak, daha az savaş ve daha çok dostluk için çağrımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Tedavi Yöntemleri Üzerine Vurgu

Sempozyumda prostat, mesane ve böbrek kanserlerine dair önemli bilgiler paylaşıldığını kaydeden Prof. Dr. Özdoğan, “Üroonkoloji denince akla ilk gelen prostat kanseri. Ardından mesane ve böbrek kanserleri geliyor. Robotik cerrahi alanında önemli gelişmeler yaşandı. Rus meslektaşlarımızın bu alandaki yetkinliği dikkat çekici. Radyoterapi yöntemlerindeki yeniliklerle bazı kanser türlerinde ameliyatsız tedavi uygulamaları tartışılıyor” dedi.

Prof. Dr. Özdoğan, robotik cerrahinin böbrek kanserinde böbreği koruyarak sunduğu konforun yanı sıra prostat kanserinde de yeni hormonal tedavi yöntemleri ve gelişmiş radyoterapi teknikleri ile ciddi ilerlemelerin kaydedildiğini ifade etti.

Uluslararası İş Birliklerinin Önemi

MEDSI Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Uzm. Dr. Igor Semenyakin, gerçekleştirdikleri etkinliklerin uluslararası iş birliklerini güçlendirdiğine dikkat çekerek, “Bu tür sempozyumlar, hastalarımıza daha iyi tedavi sonuçları sunmamıza ve uluslararası iş birliklerinin gelişmesine olanak tanıyor. Dostluk temelli iş birlikleri, en modern teknik ve ilaçların klinik uygulamalara dahil edilmesini sağlıyor” şeklinde konuştu. Ayrıca, toplantıların yüz yüze yapılmasının yanı sıra çevrim içi görüşmelerle sürekli iletişim içinde olduklarını vurguladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı