Adı açıklanmayan bir İranlı yetkili, ABD'nin İran ile bir anlaşmaya varılması için tanıdığı sürenin dolmasına saatler kala yürütülen müzakerelere dair açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran ile bir anlaşma sağlanması için Tahran yönetimine verdiği sürenin dolmasına yaklaşırken, taraflar arasındaki müzakerelerin sürdüğü ifade ediliyor.
Müzakereler Devam Ediyor
Trump'ın son temaslara ilişkin “Hararetli müzakereler sürüyor” sözlerinin ardından, İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan yetkili, Tahran yönetiminin gelişmelere yönelik tutumunu değerlendirdi. Yetkili, “Savaşa da barışa da hazırız” ifadelerini kullandı.
Süre Uzatma Çabaları
ABD'nin İran'a tanıdığı sürede sona yaklaşılırken, Şahbaz Şerif, Trump'a süreyi iki hafta daha uzatma çağrısında bulundu. Tahran yönetimi, Hürmüz Boğazı'nı iki hafta süreyle geçişlere açık tutma önerisini de değerlendiriyor. İranlı bir yetkili, Tahran yönetiminin Pakistan'ın bu teklifine olumlu yaklaştığını bildirdi.





