İLBANK, 111 Taşınmazı 5 Milyar 912 Milyon Lira Muhammen Bedelle Satışa Sunacak

İller Bankası, Türkiye genelinde 12 ilde bulunan 111 taşınmazı, toplam 5 milyar 912 milyon lira muhammen bedelle açık artırmaya çıkarıyor. Satış, peşin ya da 24 ay taksitli ödeme seçenekleriyle yapılacak. İhaleye 23 Temmuz’da online katılım da mümkün olacak.

Bu haberin fotoğrafı yok

İLBANK’tan Taşınmaz Satışı

İller Bankası (İLBANK), muhammen bedeli yaklaşık 5 milyar 912 milyon lira olarak belirlenen 111 taşınmazı açık artırma yoluyla satışa sunuyor.

Türkiye Genelinde Taşınmaz Satışı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İLBANK, Türkiye genelinde 12 ilde yer alan toplam 111 taşınmazı açık artırma yöntemiyle satışa çıkarıyor. Muhammen bedeli yaklaşık 5 milyar 912 milyon lira olarak belirlenen taşınmazların 1’i Adana’da, 4’ü Ankara’da, 19’u Antalya’da, 5’i Aydın’da, 1’i Balıkesir’de, 2’si Bursa’da, 2’si Denizli’de, 8’i İzmir’de, 51’i Kütahya’da, 2’si Mersin’de, 14’ü Muğla’da, 2’si ise Samsun’da yer alıyor. Açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek bu satışlarla kamu taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Satış Yöntemleri ve Koşullar

Taşınmazlar, peşin ödeme seçeneğinin yanı sıra yüzde 35 peşinat ve aylık yüzde 3,69 vade farkı ile 24 aya kadar taksit imkanıyla da satın alınabilecek. Satışlar, Katma Değer Vergisi’nden muaf olacak. İhale, 23 Temmuz Çarşamba günü saat 10.30’da TOKİ İstanbul Küçükçekmece Hizmet Binası Konferans Salonu ve İller Bankası A.Ş. Ankara Macunköy Sosyal Tesisleri’nde eş zamanlı düzenlenecek. Müzayedeye çevrimiçi (online) katılım da sağlanabilecek.

Taksit Süreçleri ve Ödeme Şartları

Açık artırma süreci, Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. tarafından titizlikle yürütülecek. Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) alıcılar tarafından ödenecek ve tapu devir işlemlerinden doğacak masraflar, tarafların yükümlülükleri oranında paylaşılacak. Vadeli satışlarda kesin teminat alınmayacak, ilk taksit ödemesi ise sözleşme imzalandıktan bir ay sonra başlayacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı