Iğdır'ın Akyumak Köyünde Hırsızlık Olayı
Iğdır'ın Akyumak köyünde motosiklet çalan hırsızlar, ertesi gün köye geri dönerek köylüleri tedirgin etti. Iğdır merkeze yaklaşık 3 kilometre mesafedeki köyde, 3 gün önce meydana gelen motosiklet hırsızlığı, köy halkını endişeye sevk etti.
Şüphelilerin Yeniden Ortaya Çıkışı
İddiaya göre, yaşları 17 ile 20 arasında değişen 4 kişi, ilk gün köye gelerek yüksek duvarlı bir evin bahçesine girdi ve burada bulunan motosikleti çaldı. Köy muhtarının kurduğu güvenlik kamera sistemi sayesinde hırsızlar kaydedildi. İhbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri bölgede arama gerçekleştirdi, ancak şüpheliler bulunamadı. Ertesi gün, aynı kişilerin köye geri geldiği öne sürüldü ve köylüler durumu fark ederek bir araya geldi.
Köylülerin İfadeleri
Köylüler, şüphelilerin köyü iyi bildiğini ve şehir merkezinden uzaklaşıp kırsal alanları hedef aldıklarını dile getirdi. Ali Kaya, “Cuma günü gece 00.35'te benim evin bahçesine girdiler. Motosikleti üç kişi alıp götürdü. Hemen jandarmayı aradık ve ekipler 15 dakika içinde geldi. Ancak yapılan aramalarda şüphelilere ulaşılamadı,” dedi.
Okan Sadi ise, “Hırsızlar artık şehir merkezi ve köy dinlemeden hareket ediyor. İki kez köyümüze geldiler ama yine yakalayamadık. İçlerinde en az bir kişinin daha büyük olduğu söyleniyor,” şeklinde konuştu.
Endişeler ve Gelecek Üzerine Düşünceler
Köylüler, hırsızlık yapan şüphelilerin birileri tarafından yönlendirildiğini ve topluma kazandırılması gerektiğini belirtti. Kaya, “Dışlarsak, büyüdüklerinde aynı şekilde devam edecekler,” dedi.
Hırsızların köyde rahat hareket etmesinin, köyün keşfinin yapıldığını gösterdiği düşünülüyor. Köylüler, jandarma ile birlikte yaptıkları aramalarda, hırsızların köyden çıkış yollarını bildiklerini ifade etti.





