Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Dolandırıcılık Şebekelerine Yönelik Operasyon Açıklaması

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 47 ilde düzenlenen operasyonlarda 2.027 kişinin dolandırılmasına neden olan 307 şüphelinin yakalandığını, 181’inin tutuklandığını açıkladı. Operasyonlar, sahte kimliklerle dolandırıcılık yapan kişilere karşı yürütüldü.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Dolandırıcılıkla Mücadele Bilgilendirmesi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir ay içerisinde 47 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bakan Yerlikaya, “Yürütülen operasyonlarda, 2 bin 27 dolandırılan vatandaşımızın haklarının korunması açısından 307 şüpheli yakalandı. Bu kişilerden 181’i tutuklandı, 105’i ise adli kontrol kararı ile serbest kaldı. Diğer şüpheliler hakkında ise işlemler sürüyor” dedi.

    Koordineli Operasyonlarla Şebekelere Darbe

    Bakan Yerlikaya, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Asayiş Daire Başkanlığı’nın koordinasyonu ile gerçekleştirildiğini belirtti. Şanlıurfa, Hatay, İstanbul, Kocaeli gibi birçok ilde yürütülen çalışmalar sonucunda dolandırıcılık şebekelerine darbe vurulduğu ifade edildi. Şüphelilerin, kendilerini kamu görevlisi, avukat veya banka çalışanı olarak tanıtarak çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine başvurdukları tespit edildi.

    Mali Bilgiler ve Sonuçlar

    Bakan Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin banka hesaplarında toplamda 2 milyar 799 milyon TL’lik bir işlem hacmi bulunduğunu da sözlerine ekledi. Valilikler ve İl Emniyet Müdürlükleri, operasyonların etkinliğini artırmak adına büyük çaba sarf etti. Yerlikaya, ilgili birimleri ve güvenlik güçlerini bu başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Hükümetin, dolandırıcılık ve yasa dışı yapılanmalara karşı kararlı mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.