Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Elmadağ’daki MKE Fabrikasında 5 İşçinin Ölümüne Neden Olan Patlama Davasında 6 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

    Makine ve Kimya Endüstrisi’ndeki patlamada 5 işçinin ölümüne yol açan olayla ilgili 6 sanığın yargı süreci sürüyor. Duruşmada, sanıkların savunmalarının ardından cumhuriyet savcısı 5 sanığın cezalandırılmasını istedi. Davanın bir sonraki oturumu 2 Aralık’ta yapılacak.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Patlama Davasında Yargılama Süreci Sürüyor

    Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından işletilen Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen trajik patlama sonucunda 5 işçi hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili olarak açılan davada 6 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Duruşmada, cumhuriyet savcısı 5 sanık için cezalandırılmalarını talep ederken, bir sanığın beraatini istedi.

    Sanıkların Savunmaları Dikkat Çekiyor

    Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya, sanıklar üretim mühendisi Zafer Sarı, asit dinamit üretim takım lideri Oktay Armağan, patlayıcı üretim takım lideri Ahmet Atasoy, fabrika müdürü Durdu Uğur Şık, müdür vekili Kuntay Karabacak ve iş güvenliği uzmanı Aynur Karabaş katıldılar. Mahkeme heyeti, daha önce istenen bilirkişi raporlarının dava dosyasına ulaşmış olduğunu duyurdu ve sanıklara rapora itiraz etme imkanı sundu.

    Fabrika müdürü Durdu Uğur Şık, raporu değerlendirerek, kazanın nedenlerinin iyi analiz edildiğini belirtti ve sistemin otomatize çalıştığını savundu. “Kural dışı bir uygulama söz konusu. Ben 2 yıl burada görev yaptım, hatayı yapanlar ise uzun yıllardır burada bulunuyor. Suçlamaları kabul etmiyorum.” dedi.

    Denetim Süreçleri Tartışmalı

    Patlayıcı üretim takım lideri Ahmet Atasoy ise, MKE’nin yaşanan olayla ilgili sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizim denetim sonuçlarımız düzgün. İşlemler otomasyon ile otomatik yapılıyor.” şeklinde savunma yaptı. Üretim mühendisi Zafer Sarı, olayın sahada yaşanılan bir arıza olmadığını ve işlerin talimatlarla yürütüldüğünü belirtti.

    İş güvenliği uzmanı Aynur Karabaş, rapora itiraz ettiğini ve bir suçunun bulunmadığını ifade ederken, asit dinamit üretim takım lideri Oktay Armağan da benzer şekilde beraatini talep etti.

    Cumhuriyet Savcısı’dan Önemli Açıklamalar

    Cumhuriyet savcısı, yaşanan kazanın manuel müdahalelerden kaynaklandığını aktararak, sanıkların kusurlarını sıraladı. Armağan’ın çalışanlara inisiyatif bırakmasının ve Karabaş’ın risk eğitimi ile süreç odaklı analiz yapmamasının diğer sanıkların da sorumluluğuna etki ettiğini belirtti. Savcı, “Taksirle birden fazla kişinin ölmesine neden olma” suçlamasıyla sanıkların cezalandırılmasını istedi.

    Sanıklar ise savcının mütalaasına karşı savunma yapmak için mahkemeden ek süre talep etti. Bir sonraki duruşmanın ise 2 Aralık’ta görüleceği belirtildi.