Mevlid-i Nebi Haftası Kutlamaları Dilovası’nda Coşkuyla Gerçekleşti
Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi tarafından organize edilen Mevlid-i Nebi Haftası programı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Programın açılışında Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve bir sinevizyon gösterimi sunuldu. İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Köç, konuşmasında Mevlid-i Nebi’nin birlik ve beraberlik mesajına vurgu yaptı. Ayrıca, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, genç nesillere doğru dini bilgilerin aktarılmasının önemine dikkat çekerek, “Gençlerimizi Kur’an ve sünnetle buluşturmak, hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
Peygamber Efendimizin Ahlakını Yaşatmalıyız
Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Peygamber Efendimizin örnek ahlakını yaşatmanın ve onun merhamet ile şefkat anlayışını günlük yaşantımıza entegre etmenin önemine değinerek, “Dualarımız, yalnızca kendi huzurumuz için değil; aynı zamanda Filistin ve Gazze’de zulme maruz kalan kardeşlerimiz için de yükseliyor. Bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftası’nın, toplumda sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularını pekiştirip artırmasını diliyorum” dedi.
Kaymakam Dr. Metin Kubilay, Mevlid-i Nebi’nin insanlık açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “Bu özel günler; Efendimize duyduğumuz sevgiyi artırıp kardeşlik duygularımızı güçlendireceğimiz günlerdir” şeklinde konuştu.
Teşekkür ve Takdir Hediyeleri
Program esnasında Başkan Ömeroğlu ve Kaymakam Kubilay, İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Köç ile Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’na teşekkür amaçlı hediyeler sundular.
Etkinliğin sonunda, Araştırmacı-Yazar Mustafa Turan, “Peygamberimiz ve Aile Ahlakı” başlıklı bir konferans verdi. Katılımcılar, bu oldukça ilgi çekici konferansı dikkatle takip etti ve program, yapılan dualarla sona erdi.