Düzensiz Göçle Mücadele İçin 36 İlde Operasyon
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçle mücadele kapsamında son bir hafta içinde 36 ilde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yapılan bu operasyonlarda toplamda 102 şüpheli göçmen kaçakçısı ile 393 düzensiz göçmen yakalandı.
Operasyonların Gerçekleştiği İller
Bakan Yerlikaya’nın açıkladığı veriler ışığında, Adana, Adıyaman, Artvin, Bitlis, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Muğla, Muş, Nevşehir, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Batman, Iğdır, Osmaniye ve Düzce illerinde yoğunlaşan operasyonlar, düzensiz göçün önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Yakalanan Şüphelilere Yasal Süreç Başlatıldı
Son haftada gerçekleştirilen bu operasyonlar sonucunda 102 göçmen kaçakçısından 22’si tutuklanırken, diğerlerinin işlemleri sürüyor. Keza, tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesi için gerekli işlemlerin de başlatıldığı bildirildi. Resmi yetkililer, bu tür operasyonların devam edeceğini ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı