Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü‘nde huzurevinde kalan yaşlı vatandaşları ziyaret ederek onların taleplerini dinledi. Ziyaret, HBB Sosyal Dayanışma Kulübü üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Huzurevi sakinleri ile keyifli sohbetler yapıldı ve onların dilek, istek ve talepleri dinlendi.
Ziyaretin Anlamı
Ziyaret sırasında huzurevi sakinlerine gül ve çeşitli fidanlar hediye edildi. HBB Başkanı Mehmet Öntürk'ün selamları da iletilen ziyaret, sosyal paylaşımların önemine vurgu yaptı. HBB yetkilileri, yaşlı bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, onların bilgi ve deneyimlerinin genç nesillere aktarılmasının gerekliliği üzerinde durdular.

Yaşlı vatandaşların sosyal hayata katılımının teşvik edilmesi ve farklı kuşaklar arasında iletişimin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceği ifade edildi. Bu tür ziyaretlerin, yaşlıların topluma olan bağlılıklarının artırılması açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.






