Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Furkan Apartmanı Davasında Sanıklar Yeniden Yargılanacak

Gaziantep’in Nizip ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan Furkan Apartmanı’nın davasında, sanıklar Faik Ö., Eyüp Ö. ve Nejdet A. için verilen beraat kararı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu. Yeni iddianame hazırlandı ve dava yeniden değerlendirilecek.

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan Furkan Apartmanı'nın davasında,

Furkan Apartmanı Davasında Yeniden Yargılama Süreci Başladı

Gaziantep’in Nizip ilçesinde meydana gelen 6 Şubat depremlerinin yıktığı Furkan Apartmanı davasında, 51 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sanıkların yargı süreci yeniden ele alınacak.

Yargı Kararları Yeniden İncelenecek

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararı inceledi ve 19 Temmuz 2024 tarihinde yapılan duruşmada alınan kararları bozdu. Bu gelişme, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı ve diğer tarafların itirazları doğrultusunda gerçekleşti.

Mahkeme, sanıklar Faik Ö. ve kardeşi Eyüp Ö. hakkında “kolon kesilmesi” suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırlandığını belirterek, olayın tüm yönleriyle yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Daha Önceki Kararlar Neydi?

Daha evvel Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonucunda, mühendis sanık Yılmaz Şahin Yurtyapan’a “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan toplamda 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti. Diğer sanıklar Faik Ö., kardeşi Eyüp Ö. ve Nejdet A. ise dava dosyasındaki delil yetersizliği sebebiyle beraat etmişlerdi.

Bu gelişmeler ışığında, Furkan Apartmanı’nın yıkımında sorumluluğu bulunan sanıkların tekrar yargı önüne çıkması bekleniyor.