Eskişehir’de Boşaltılan Okulda Yangın: İtfaiye Ekipleri Hızla Müdahale Etti
Olay, Kırmızı Toprak Mahallesi’nde akşam saat 18.00 civarında yaşandı. Yaklaşık 1,5 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılan Porsuk İlkokulu bahçesindeki tek katlı yapıda belirtilmeyen kişiler tarafından bazı maddelerin yakılması sonucu alevler yükselmeye başladı. Yangın dumanlarının okulun camlarından çıkmasıyla birlikte paniğe kapılan mahalle sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İtfaiye ve Polis Ekipleri Olay Yerinde
İhbar üzerine bölgeye hızla itfaiye ve polis ekipleri intikal etti. Yangın, hızlı bir müdahale ile kısa sürede kontrol altına alındı. Ancak bu durum, mahalledeki vatandaşlar arasında kaygı yaratmaya devam etti. Bazı kişiler, çıkan dumanlar nedeniyle kendi evlerinde ve garajlarında yangın olduğunu düşündü.
Mahalle Sakinlerinden Tepki: Yangınlar Sıkça Yaşanıyor
Yangın söndürüldükten sonra bir araya gelen mahalle sakinleri, Porsuk İlkokulu’nun boşaltılmasının üzerinden geçen zaman zarfında meydana gelen yangınlar konusunda endişelerini dile getirdi. Vatandaşlar, okulun metruk hale gelmesi sonucunda bu tür olayların sıklaştığını vurguladı. Ayrıca, içeride bulunan küçük çocukların güvenliği hakkında da kaygı taşıdıklarını belirttiler.
“Yetkililer Bir An Önce Önlem Almalı”
Eyüp Aymergen isimli bir mahalle sakini ise, okulun durumunu eleştirdi ve “Bu okul benim komşum. Her hafta bir yangın çıkıyor. Yangın sebebiyle duvarlarda is kalıntıları var. Mobilyaların boşaltılmasına rağmen hala içeride yakılan şeyler var. Yaklaşık 1,5 yıldır bu durum böyle devam ediyor. 10-15 günde bir burada yangın meydana geliyor. İtfaiyenin müdahalesi sonrası bile hala endişeliyiz. Çatının tutuşması ve büyük bir yangın çıkması riski mevcut. Genellikle, bu yangınları 8-10 yaşlarındaki çocukların çıkardığını görüyoruz. Bu olaylar genç nesil için kötü bir örnek teşkil ediyor. Yetkililerin bir an önce bu okulu yıkmasını istiyoruz. Eğer yıkmayacaklarsa bile en azından önlem alsınlar” şeklinde konuştu.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı