İstanbul Valiliği’nden 15 Temmuz Anma Yemeği
İstanbul Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 9. yıl dönümü münasebetiyle şehit aileleri ve gazilerin onurlandırıldığı bir yemekte bir araya geldi.
Yemek programına İstanbul Valisi Davut Gül, eşi Gülden Gül, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ile şehitlerin aileleri ve gaziler katılım sağladı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından Vali Gül, katılımcılara hitap etti. 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişimi olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yapan Gül, bu olayın Türkiye’nin işgale karşı verdği mücadelenin bir parçası olduğunu ifade etti.
15 Temmuz’un Anlamı ve Önemi
Gül, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cesareti ve halkın kararlılığına dikkat çekerek, “Allah istemezse hiçbir şey olamaz. Bu millet, uçurumun kenarından döndü” dedi. 15 Temmuz’un yalnızca milli bir dayanışma olmadığını, aynı zamanda terör örgütleriyle mücadelenin de bir simgesi olduğunu belirtti.
Terör örgütü FETÖ ile mücadeleye devam edeceklerini belirten Gül, “Şehitlerimizin anısını yaşatmak için mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Gül, “Her bir şehidimizin ve gazimizin emanetine sonsuza dek sahip çıkacağız” sözleriyle, devletin kararlığını vurguladı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı