Eskişehir’de Akraba Cinayeti İddiası ve Dava Süreci
Eskişehir’de 30 yaşındaki Harun Çınar, amcasının oğlu tarafından vurulmasının ardından “Kendimi vurdum” şeklindeki ifadesini değiştirerek akrabasına dava açtı. Şenol Ç. isimli akraba, vurma olayından sonra Çınar’a tedavi masrafları için 300 bin lira gönderirken, Çınar hakkında açılan dava ile karşılık olarak icra takibi başlattı.
Olayın Gelişimi
30 yaşındaki ve 3 çocuk babası olan Harun Çınar, Ocak ayında yaşadığı talihsiz olayda, amcasının oğlu Şenol Ç.’nin sosyal medyada paylaştığı “kötü hissediyorum” mesajını gördü. Merak ederek Tepebaşı’nın kırsal Danışment Mahallesi’ne giden Çınar, burada alkol alan akrabasını eve götürmek için arabasına aldı. Ancak, köyden çıktıkları esnada Şenol, araçtan inmek istedi ve bunun üzerine çıkan tartışma sonucunda tüfeğini çıkararak iki el ateş etti. Yaralanan Harun Çınar, bacağından aldığı darbe ile kanamaya başladı.
Hastaneye Giderken Değişen İfade
Şenol Ç. tarafından hastaneye götürülen Harun Çınar, tedavi sürecinde, akrabasını korumak amacıyla “Kendimi vurdum” ifadesine imza attı. Ancak ilerleyen zamanlarda Şenol Ç.’nin ilgisizliği nedeniyle ifadesini değiştirip dava açma kararı aldı. Çınar, bacağında ciddi hasar oluştuğu için aylardır ayakta durmakta zorlandığını ve akrabasının kendisiyle ilgilenmediğini belirtti.
İcra Davası Süreci
Harun Çınar, kendisine açılan davaya yanıt olarak, 240 bin lira gönderildiği iddiasıyla Şenol Ç.’ye karşı icra davası açtı. Şenol Ç., gönderdiği parayı borç olarak ifade ederken, Harun Çınar mücadele sürecinde oldukça zor günler geçirdiğini dile getirdi.
Açıklamaları ve Avukatın Görüşü
Olayın detaylarını paylaşan Harun Çınar, yaşadığı acı durumu anlatarak ifadesinde, “Daha fazla kan kaybediyordum ve hastaneye gitmem gerektiğini söyledim” ifadelerini kullandı. Harun Çınar’ın avukatı Burak Aladere ise, müvekkilinin yaşadığı travmaların ve karşı tarafın kötü niyetinin gözler önünde olduğunu ve bunun sonucunda yapılacak soruşturmanın gerekliliğini vurguladı.
Eskişehir’de yaşanan bu olayı çevreleyen davanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.