Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mersin’deki İşadamı Hakan Turan’ın Cinayeti Davasında Savcıdan İndirim Talebine Tepki: “Bu Kabul Edilemez”

    Mersin’de işadamı Hakan Turan’ın cinayeti davasında savcı, tutuklu sanıklar Hasan K. ve Berkant Ö. için ağırlaştırılmış müebbet isterken, bu sanıkların azmettiriciyi ifşa etme çabası nedeniyle indirim talep etti. Müşteki avukatı Kerim Bahadır Şeker, indirim istemini reddetti. Duruşma erteledi. Olayın, alacak-verecek meselesi nedeniyle tetikçilik üzerinden gerçekleştiği öne sürüldü.

    Mersin'de işadamı Hakan Turan'ın cinayeti davasında savcı, tutuklu sanıklar Hasan

    Hakan Turan Cinayeti Davasında Savcıdan Ağır Ceza Talebi

    Mersin’de ticaretle iştigal eden işadamı Hakan Turan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davada, savcı tutuklu sanıklar için ağır ceza talep etti. Ancak, azmettiricinin tespitinde sağladıkları katkılardan dolayı indirim istemesi, davalıların avukatından sert eleştiri aldı.

    Davanın Gelişmeleri

    Mersin’in Mezitli ilçesinde 29 Ocak 2024’te gerçekleşen Hakan Turan cinayetiyle ilgili duruşmada, savcılık mütalaasını açıkladı. Mütalaada, tutuklu sanık Hasan K. ve Berkant Ö. için ‘tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘6136 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Tutuksuz sanık Batuhan A. hakkında ise ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etme’ suçundan dava açılmış olsa da beraati istendi.

    Savcı, tutuklu sanıkların firari sanık Okan Ç.’yi ortaya çıkarma konusunda yardımcı olduklarını belirterek Türk Ceza Kanunu’nun 38/3 maddesi gereğince indirim talep etti. Ancak, söz konusu maddeye dayanarak indirim istemi tartışmalara yol açtı.

    Müşteki Avukatı Tepkili

    Müşteki avukatı Kerim Bahadır Şeker, savcının indirim talebini kınayarak, “Yaşayanın geride kalan aile bireyleri için böyle bir indirim istemek hukuka ve insanlığa aykırıdır. Müvekkilimin cinayetinin fail olan sanıklar, suçlarını kabul etmediler. Gerçeklerin ortaya çıkmasında asıl rolü, emniyet güçleri üstlenmiştir” şeklinde ifadelerde bulundu.

    Sanıkların İfadeleri

    Sanıklardan Hasan K., olay anında cinayeti cep telefonuyla kaydettiğini belirterek, “Pişmanım, öldürmek niyetiyle gelmedim. Sadece iki mermi konuşmuştuk” diyerek savunmasına başladı. Silahı kullanan Berkant Ö. ise, “Okan Ç’ye dair somut bir delil yok. Biz, Okan’ı ele verdik ve kimliğini ortaya çıkardık” şeklinde savunma yaptı.

    Mahkeme heyeti, verilmiş olan ifadelerin ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

    Olayın Arka Planı

    29 Ocak 2024 tarihli cinayet hakkında yapılan detaylı incelemede, olayın bir alacak-verecek meselesi yüzünden gerçekleştiği belirtiliyor. İddialara göre öldürülen Hakan Turan’ın, meyve-sebze ticaretiyle uğraşan Okan Ç.’ye borcu vardı. Borcunu ödememesi nedeniyle, Okan Ç., İstanbul’da tutuklanan Hasan K. aracılığıyla Berkant Ö’yü tetikçi olarak görevlendirdi. Ancak, Okan Ç.’nin tetikçiye Hakan Turan’ı öldürmek yerine bacaklarından vurulması talimatı verdiği iddiası gündemde kalmaya devam ediyor.

    Bu cinayet davası, Mersin halkı tarafından merakla takip ediliyor.