Erzurum’da Geleneksel Yemek Yarışması, Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Gerçekleştirildi

Erzurum’da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yiyecek ve içecek hizmetleri öğrencilerine yönelik bir yemek yarışması düzenlendi. Yarışmada, 4 liseden katılan 12 öğrenci ödüllerini Kaymakamlar ve müdürlerden aldı.

Erzurum'da Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Erzurum’da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bir yemek yarışması gerçekleştirildi.

Yarışma, Erzurum Dedeman Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı ve meslek liselerinde eğitim alan yiyecek ve içecek hizmetleri öğrencileri yeteneklerini sergileme fırsatı buldular.

Etkinliğe, Palandöken, Yakutiye ve Oltu ilçelerinden katılan dört lise ile toplamda 12 öğrenci, başlangıç ve tatlı kategorilerinde birbirinden lezzetli ürünler hazırladılar. Yarışmaya katılan bütün öğrenci ve öğretmenlere teşekkür belgesi verilirken, dereceye girenler için çeyrek altın, gram altın ve yarım gram altın ödülleri takdim edildi.

Palandöken Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çat Kaymakamı İrem Baha Yağan, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, Erzurum Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Hakkı Yetişir ile Dedeman Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Akbulut, etkinlikte yarışma ödüllerini takdim ederek öğrencilere başarı diledi.