Erdoğan ve Şerif'in Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile telefon görüşmesi yaptı. Bu önemli görüşmede, Türkiye-Pakistan ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeler üzerinde duruldu.

İlişkilerin Güçlendirilmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında Türkiye ile Pakistan ilişkilerini her alanda daha ileri taşımak için kararlılıkla adım atacaklarını ifade etti. Ayrıca, iki ülkenin kardeş ülkeler olarak bölgedeki çatışma süreçlerini sona erdirmek ve barış ile istikrarı sağlamak amacıyla çaba sarf ettiğini vurguladı.

Barış ve Müzakereler

Erdoğan, ara buluculuk gayretlerinin önemli olduğunu ve müzakerelerin olumlu sonuçlanmasını temenni ettiklerini belirtti. Görüşmenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ve Pakistan halkının Kurban Bayramı'nı da kutladı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi