Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Edirne’de “Ari Damızlık Düve Üretim Merkezi Projesi” ile Hayvancılıkta Modernleşme ve İleri Düzey Üretim Hedefleniyor

    Edirne, “Ari Damızlık Düve Üretim Merkezi Projesi” ile hayvancılıkta modernleşmeyi hedefliyor. Vali Yunus Sezer’in başkanlığındaki toplantıda, sektör temsilcileri projeye destek vererek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti. Proje, Edirne’yi damızlık düve üretiminde öncü hale getirecek.

    Edirne, "Ari Damızlık Düve Üretim Merkezi Projesi" ile hayvancılıkta modernleşmeyi

    Edirne’de Modern Hayvancılık İçin Yeni Proje Başlatıldı

    Edirne’de, “Ari Damızlık Düve Üretim Merkezi Projesi” ile kentin hayvancılık sektörünün modernleştirilmesi ve Türkiye’de önemli bir merkez haline gelmesi amaçlanmaktadır.

    Dün gerçekleştirilen toplantıda, bu projeye dair detaylar Vali Yunus Sezer’in başkanlığında ele alındı. Toplantı, “Ari Damızlık Düve Üretim Merkezi Edirne Projesi”nin uygulanmasına yönelik önemli bir adım niteliği taşıyor.

    Hayvancılıkta Modernleşme Hedefleniyor

    Proje çerçevesinde, Edirne’deki hayvancılık işletmelerinin “ari” statüsü kazanılması sağlanacak. Ayrıca, kurulacak Organize Tarım Bölgeleri ile süreçlerin daha verimli ve modern bir hale getirilmesi planlanmaktadır. Yetkililer, bu girişimlerin Edirne’yi Türkiye’nin önemli damızlık düve üretim merkezlerinden birine dönüştüreceğini ifade etti.

    Toplantıya katılan sektör temsilcileri, projeye önemli destek verdiklerini vurgulayarak, tarımsal üretime yapacağı katkılardan ötürü Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Vali Yunus Sezer’e teşekkürlerini sundu.

    Edirne’nin Tarım Potansiyeli Güçleniyor

    Türkiye’nin tarım açısından stratejik öneme sahip kentlerinden biri olan Edirne, bereketli toprakları ve köklü hayvancılık kültürüyle dikkat çekmektedir. Projenin hayata geçirilmesiyle, bölgenin ekonomik kalkınması sağlanırken, aynı zamanda ülke genelinde damızlık düve ihtiyacının karşılanmasında da önemli bir rol üstlenilecektir.

    Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü İslam Köse, il müdür yardımcıları, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası başkanları, Ziraat Odası başkanları, Köy-Koop Başkanı ve diğer önemli paydaşlar da katılım sağladı. Bu iş birliği, Edirne’nin tarım ve hayvancılık alanındaki hedeflerine ulaşmasında büyük katkı sağlayacaktır.