Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Diyarbakır’da İki Yıldır Açılmayı Bekleyen İlkokul İçin Veliler Ruhsat Sorununun Çözülmesini Talep Ediyor

    Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde 2 yıldır tamamlanan ilkokul, ruhsat verilmediği için açılamadı. Veliler, çocukların başka okullara gitmek zorunda kaldığını vurgularken, sorunla ilgili yetkililerden destek bekliyor. Mücahit Çetin, ruhsat sorunu dışında tüm işlemlerin tamamlandığını belirtti.

    Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 2 yıldır tamamlanan ilkokul, ruhsat verilmediği için

    Diyarbakır’da Açılışı Beklenen İlkokul İçin Ruhsat Sorunu Gündemde

    Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, iki yıl önce inşaatı tamamlanan ilkokulun açılışı, Yenişehir Belediyesi’nin ruhsat vermemesi nedeniyle gerçekleştirilemiyor.

    Fabrika Mahallesi 818. Sokak’ta iki yıl önce yapımına başlanan okul binasının, Demokratik Emek ve Dayanışma Partisi (DEM) yönetimindeki belediye tarafından ruhsatı verilmediği gerekçesiyle açılmadığı kaydedildi. Veliler, çocuklarını eğitim alabilmeleri için başka okullara göndermek zorunda kaldıklarını ve bu durumun yaz aylarında aşırı sıcakta, kışın ise dondurucu soğukta servissiz büyük zorluklar yaşattığını dile getirdi.

    Veliler, Yetkililere Hızlandırma Çağrısında Bulundu

    Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okulun açılmasını talep eden veliler, gerekli süreçlerin tamamlandığını ancak ruhsat sorunundan dolayı gecikmelerin yaşandığını ifade etti. Veliler, yetkililerin durumu hızlandırmasını rica ederek, eğitim sürecinin aksamadan devam etmesi için destek bekliyor.

    Velilerden biri olan Mücahit Çetin, çocuklarını kendi imkânlarıyla başka bir semte, yaklaşık yarım saat yürüyerek göndermek zorunda kaldıklarını belirtti. Çetin, “Yazın aşırı sıcakta ve kışın soğukta servis imkânı olmadan eğitim alan çocuklarımız için bir an önce okulun açılmasını istiyoruz. Kaymakamımız Yunus Ataman ve ilçe muhtarımıza teşekkür ederiz, ellerinden geleni yaptılar. Millî Eğitim Bakanlığı ile bu süreçte her şey tamamlandı, okul müdürü atandı. Ancak şu anda ruhsat sorununu yaşıyoruz. Bunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

    Mahalle sakini Erdal Güneş de açılışı beklenen okulun durumu üzerinde durarak, “Yenişehir Belediyesi’ndeki ruhsat işlemlerinin yavaş ilerlemesi yüzünden okulun bu dönemde açılmasını bekliyoruz. Yetkililere buradan sesleniyoruz; lütfen süreci hızlandırın” ifadelerini kullandı.