Fatih’te İETT Otobüsünde Gergin Anlar
İstanbul’un Fatih ilçesinde, bir yolcunun İETT otobüsünün arka kapısını açma girişimi, tatsız bir olaya neden oldu. Yolcu, çocuk ve yaşlı arabası ile otobüse binerken, demiri açma çabası sonucu şoförle bir tartışma yaşadı. Gerginliğin artmasıyla bir yolcu, durumun şiddetini artırarak biber gazı kullandı. Diğer yolcular ise bu olay karşısında panik içerisinde otobüsten dışarı kaçıştı.
Biber Gazı Sıkıldı, Yolcular Panikledi
Olay, geçtiğimiz gün Fatih’in Kocamustafapaşa Mahallesi’nde gerçekleşti. İddialara göre, bir yolcu, duraktan İETT otobüsüne binerken çocuk ve yaşlı arabasını geçirebilmek için otobüsün arka kapısındaki demiri açmaya çalıştı. İlk başta sözlü bir şekilde başlayan tartışma, kısa süre içinde kavgaya dönüştü. Diğer yolcuların da müdahil olmasıyla qeybete dönüşen bu çatışma sırasında, yolculardan birisi otobüs şoförüne biber gazı sıkmakta sakınca görmedi.
Bu olay esnasında otobüste bulunan tüm yolcular biber gazından etkilenerek, panik halinde dışarıya fırladı. Bir süre sonra ise otobüs şoförü, biber gazından etkilenen yolcuları almadığı gibi, otobüsü hareket ettirerek yoluna devam etti.
Olay Anı Kamerada
Bu talihsiz olay, başka bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, olayın yaşamış olduğu gerginliği daha da gözler önüne serdi. Fatih’ te meydana gelen bu olay, toplu taşıma araçlarında yaşanan sorunların bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu.
TARTIŞMANIN BÜYÜMESİ ÜZERİNE YOLCULARDAN BİRİSİ BİBER GAZI SIKTI
OTOBÜS İÇERİSİNDEKİ YOLCULAR KENDİLERİNİ DIŞARI ATTI