**Cumhuriyet Bayramı Anısına Anıtkabir Ziyareti**
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in ilanının 102. yılı dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve üst düzey devlet yetkilileri Anıtkabir’i ziyaret etti.
Önemli İsimler Anıtkabir’de Bir Araya Geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ile birlikte Aslanlı Yol’dan geçerek, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine bıraktı. Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve katılımcılar, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.
Erdoğan’dan Anıtkabir Özel Defteri’ne Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu sözleri yazdı: “Değerli Atatürk, Cumhuriyetimizin 102. yılını kutladığımız bu anlamlı günde, aziz hatıralarınızı, silah arkadaşlarınızı ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Sınırlarımızın ötesinde yaşayan vatandaşlarımızın ve dostlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. 102 yıl önce, uğruna canlarını feda eden vatan evlatlarının mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, belirttiğiniz hedefler doğrultusunda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Ülkemizin küresel arenada itibarını artırmanın yanı sıra, içerde de kesintisiz bir yatırım ve kalkınma seferberliği yürütüyoruz. Hedeflerimize yaklaşırken, şahsım ve hükümetime yönelik artan saldırılara rağmen, aziz milletimizin desteğiyle, büyük ve güçlü Türkiye’yi geleceğe en değerli miras olarak bırakacağız. Ruhunuz şad olsun.”
Resmi törenin ardından, Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı.

















