Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Cizre’de Bedensel Engelli Arkadaşlardan Dayanışma: Tamir Atölyesi Açıldı

    Cizre’de bedensel engelli üç arkadaş, kendi imkanlarıyla engellilere yönelik bir tamir atölyesi kurarak, uygun fiyatlarla araç tamiri hizmeti sunuyor. Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, iş yerinin istihdam ve sosyalleşme fırsatları sunduğunu belirtti. Usta Baki Aydın, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

    Cizre'de bedensel engelli üç arkadaş, kendi imkanlarıyla engellilere yönelik bir

    Şırnak’ın Cizre ilçesinde, üç bedensel engelli arkadaş, kendi çabalarıyla örnek bir dayanışma gerçekleştirerek engellilere hizmet veren bir tamir atölyesi açtı.

    Cizre Memuzin Bulvarı’nda tamamen kendi imkanlarıyla faaliyete geçen bu atölye, engelli bireylerin kullandığı aletlerin uygun fiyatlarla onarılmasını sağlıyor. Bu yeni mekan sayesinde, engelli bireyler aletlerinin tamirini daha hızlı ve pratik bir biçimde gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca, atölye, engelli bireylerin bir araya gelip dayanışma içinde olabilecekleri sosyal bir alan haline geldiği ifade ediliyor. Açılışta bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, “Bu iş yeri, hem bir istihdam imkanı sunacak hem de sosyal etkileşim ortamı oluşturacak. Üç ortağın açtığı bu işin her zaman destekçisi olacağım. Yeniden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

    Atölyenin ustalarından Baki Aydın, bu girişimin önemine değinerek, “Biz de engelliyiz ve bu zorlukları çok iyi anlıyoruz. Bu nedenle insanlara yardımcı olmayı kendimize görev edindik. Kendi imkanlarımızla böyle bir atölye kurduk. Amacımız, engelli arkadaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmaktır” ifadelerini kullandı.