Chery’nin Samsun’daki Otomotiv Yatırımı Hızla Gerçekleşecek

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Chery’nin otomotiv yatırımı hakkında çalışmaların hızla ilerlediğini belirterek, Türkiye’nin terör sorununu aşma yolunda önemli adımlar attığını ifade etti. Ayrıca, Samsun’daki ulaşım projeleri ve belediyelerin mali durumu hakkında da bilgi verdi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Chery'nin otomotiv yatırımı

Chery Yatırımları Hızla Gerçekleşecek

Samsun’da, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, Çin’in önde gelen otomotiv firmalarından Chery’nin gerçekleştireceği yatırım ile ilgili gelişmelerin kısa sürede olumlu sonuçlanacağını duyurdu. Köse, “Chery, Çin devlet ortaklığına sahip bir firma olup, yürütülen işlemler Türkiye’deki bürokrasinin etkisiyle daha yavaş ilerliyor” ifadelerini kullandı. Son haftalarda Chery’nin Türkiye’deki temsilcilerinin geldiğini ve çevresel etki raporu hazırlığı ile saha çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Yeni Yatırımlarla Samsun’a Güç Katılacak

Köse, Chery’nin yanı sıra MKE’nin fabrika inşası için ilk adımları attığını, ayrıca BAYKAR’ın Samsun’da ortaklık imzaladığını ifade etti. Bu yatırımların siyasal istikrar ile doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Köse, “Önümüzdeki dönemde Chery gibi başka projelerin de hayata geçeceğini düşünüyorum” dedi. Şehir hastanesinin tamamlandığını belirten Köse, Ekim-Kasım aylarında taşınma işlemlerinin gerçekleştirileceğini de ekledi.

Yerel Belediyelerde Mali Durum

Tekkeköy Belediyesi dışındaki diğer AK Parti’ye bağlı belediyelerin mali açıdan sıkıntı yaşamadığını aktaran Mehmet Köse, “Sadece Tekkeköy Belediyesi’nde maaş ödemeleri ile ilgili bir durum mevcut” şeklinde konuştu. Belediyelerin hizmetlerini şeffaf bir şekilde yürüttüğünü belirten Köse, yakında açıklama yapılacağını da sözlerine ekledi.

Köse, PKK’nın silah bırakma sürecinin üst düzey yöneticilerinin de dahil olduğu bir aşamada gerçekleştiğini anlatırken, bunun tüm terör unsurlarının silah bırakmasını kapsayacağını belirtti. Ayrıca, Samsun’un ulaşım projeleri ve hızlı tren sisteminin şehir için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı