Bursa’da Orman Yangınına Sebep Olduğu İddia Edilen Şüphelinin FETÖ Bağlantısı Ortaya Çıktı
Bursa’nın ciğerleri olarak bilinen ormanlık alanlar, bir yangınla büyük tehlike altına girdi. Yangının, şüpheli Ufuk Aytekin (30) tarafından çıkarıldığı öne sürüldü. Yapılan araştırmalara göre, Aytekin’in FETÖ Terör Örgütü’ne üye olmak nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri’nden ihraç edildiği belirlendi. Olayın ardından Emniyet güçleri derinlemesine incelemelere başladı.
Benzin Bidonlarıyla Düzenlenen Operasyon
Dün meydana gelen ve kısmen kontrol altına alınan orman yangınında, vatandaşların dikkatini çeken 03 HK plakalı kamyonetin sürücüsü Aytekin, Kışmanlar köyünde yakalanarak Harmancık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahsın aracında birden fazla benzin bidonu bulunduğu öğrenildi. Yangının çıkış sebebi hakkında detaylı incelemeler sürüyor.
Psikiyatrik Geçmiş ve Ailevi Sorunlar
Yapılan incelemeler sonucunda Aytekin’in ruhsal sağlığı da gündeme geldi. 2024-2025 yılları arasında dört ayrı psikiyatrik tedavi kaydının olduğu anlaşıldı. Bunun yanı sıra, astsubaylıktan ihraç olduktan sonra çeşitli işler yaptığı, ancak ruhsal sorunlar yaşadığı ve psikiyatrik ilaçları kullanmanın yanı sıra son dönemde bu ilaçları bıraktığı bilgisi edinildi. Ailesiyle ilişkilerinin de sorunlu olduğu, benzin almak için petrol istasyonuna giderken aniden bir duygu patlamasıyla durumu böyle bir hale getirdiği belirtildi.
Gözaltına alınan Ufuk Aytekin’in sorgulaması Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştiriliyor. İlgili birimlerin, konuyla bağlantılı yeni gözaltılar gerçekleştirebileceği öğrenildi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı