Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dalaman Belediyesi’nde Torpilli Sınav Skandalı: Başkan Sezer Durmuş’un Ailesi Yarıştırmada Zirveye Yerleştirildi

    Muğla’nın Dalaman Belediyesi’nde yapılan ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ sınavında, yazılıda düşük puan alan Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un yakınları, sözlü mülakatta yüksek puan alarak torpil iddialarını doğurdu. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ertuğrul ve eski Başkan Şevket Durmuş, durumu eleştirerek adalet ve liyakat vurgusu yaptılar. Başkan Durmuş’tan henüz bir açıklama gelmedi.

    Muğla'nın Dalaman Belediyesi'nde yapılan 'Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği' sınavında,

    Dalaman Belediyesi’nde Sınav Tartışması

    Muğla’nın Dalaman ilçesinde, ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ adı altında bir sınav gerçekleştirildi. Bu yazılı sınavda, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un kardeşi en düşük puanı alırken, yengesi ikinci en düşük puanı aldı. Ancak, yapılan sözlü mülakat sonucunda her iki isim de en yüksek puan alarak sınavı kazanmış oldu. Bu durum, kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

    Büyük Tepki Çeken Sonuçlar

    Dalaman Belediyesi tarafından açıklanan sınav sonuçlarında, yazılı sınavda yüksek puan alan iki adayın sözlü aşamada düşük puan aldığı, bunun yanında, yazılı aşamada en düşük puanı alan Durmuş’un kardeşi ve yengesi ise mülakattan yüksek puan alarak başarı gösterdiği ortaya çıktı. Yazılı sınavda başarısız olan bu isimler, asaleten atanmaya hak kazanarak dikkat çekmeyi başardı.

    AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Hüseyin Ertuğrul, sosyal medya platformunda “Torpilin adı; Mülakat” ifadeleriyle sınavı sert bir dille eleştirdi. Ertuğrul, açıklamalarında, “Bu yapılan sınav bir yarışma olmaktan çıkıp, akraba terfi oyununa dönüştü. Yazılı sınavda iyi derece alanlar elenirken, Belediye Başkanı’nın akrabaları torpille üst sıralara yerleştirildi. Sınava katılmak isteyen bazı personelin dahi bekletilmesi bu durumu daha da ilginç kılıyor!” dedi.

    Eski Başkan’dan Tepki

    Eski Dalaman Belediye Başkanı Şevket Durmuş da yapılan bu sınav hakkında sosyal medya üzerinden soru sordu. Durmuş, “Dalaman Belediyesi Müdürlük Sınav Sonuçları. Hak, hukuk ve adalet arayanlar bu sonuçlar için ne diyecek?” şeklinde ifade etti. Bilgi sahibi olanların konuyla ilgili açıklama yapmasını isteyen Durmuş, “Sınava girmek isteyenlerle ilgili önceden herhangi bir görüşme yapıldı mı?” sorusuyla dikkat çekti.

    Sınavın sonucunun ilçede ve Muğla’da gündem olması üzerine, Belediye Başkanı Sezer Durmuş’un herhangi bir açıklama yapmaması ve telefonlara yanıt vermemesi kamuoyunda merak konusu oldu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı